Bare -> RE: Neugodne situacije (1.9.2008 1:44:34)
|
...evo jedne moje situacije sa posla....godinama sam radila u turizmu za jednu britansku agenciju i tako taj dan u 12. mjesecu (nema gužve, samo domaći svit i mi) vodim ja grupu od 60-tak engleza, škota i iraca u razgledavanje grada, svakih 100 metara stajem, objašnjavam ovdje možete jesti, ovdje piti, ovo je spomenik taj i taj, ovo zgrada ta i ta..... i na glavnom trgu, ponosu svakog mediteranskog mjesta držim ja govor o crkvi, kad prilazi mi neki momak i na engleskom me pita da može li se obratiti grupi i pozvati ih da dođu popodne na ragbi utakmicu na gradskom stadionu, ma naravno da možeš, kontam ja samo ti njih zovi to je meni više slobodnog vremena. a neću ni spominjati da nisam imala pojma o nikakvoj utakmici, ni ko igra, ni u koliko sati...i slušam ja njega, fin, pristojan, savršen engleski sa jakim australskim naglaskom poziva cijelu grupu da dođu na utakmicu Hrvatska - Australija i navijaju za njegov tim.... e tu upadam ja i zahvaljujem mu se na pozivu u njihovo ime i kao da malo dignem hrvatima rejting dodam eto vidite kakvi smo mi hrvati, dopustila sam protivničkom igraču da vas sve pozove na utakmicu da navijate protiv reprezentacije moje zemlje i ono pljesak mojih gostiju i komentari da, da, to je pravi sportski duh...gosti utihnuli, a momak onako utiho, ali svi su ga čuli, naravno..."excuse me, I'm playing for Croatia" (oprostite, ja igram za Hrvatsku) ajme majko........... trgom se naravno prolomio smijeh a ja se zacrvenila, ali nisam se dala smesti nego sam mu rekla "you need to learn croatian as soon as posible" (moraš što hitnije naučiti hrvatski)..... [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a025.gif[/img]
|
|
|
|