troubled -> RE: Crkveno vjenčanje bez sakramenata (17.11.2009 15:39:17)
|
u svakoj crkvi je to moguće...bez ikakvih problema... probleme rade obično pojedini svećenici, ali i to se da srediti...jednostavno im se kaže - mi se želimo tu vjenčati i imamo na to pravo! - to bi trebalo biti dovoljno [sm=smiley1.gif] konkretno za split...ja se prvi put udala u svetog frane na rivi...ja imala sve, a on ništa, čak ni na vjeronauk nije išao, općenito je kontra vjere... prvo su nam rekli da ne može... pa sam ja rekla da znam da može... onda je svećenik rekao - dobro, ali on mora na vjeronauk i obaviti sakramente pa sam ja opet rekla - znam da ne mora onda je rekao - dobro, možete onda naći nekog svećenika koji će mu "obaviti" sakramente pa sam ja opet rekla - ne dolazi u obzir, jer vjera njemu ne znači ništa (osobno, meni bi to bio sprd stoljeća da je on išao reda radi na sakramente, pravo bogohuljenje) i onda sam rekla da i želio obred vjenčanja vjernika i nevjernika tu me malo mrko pogledao, nije mu se svidjelo što ja znam da to postoji [sm=smiley36.gif] ali sam ga uspjela razoružati, izbila mu sve adute iz ruke i vjenčali se mi... razvukla sam samo da pokažem da je dovoljno imati pravu informaciju... svećenici sve to znaju, ali rado prešute ono to im se ne sviđa....ali kad im dođeš i već unaprijed znaš koja su ti prava, onda ne mogu ništa, moraju vjenčati... tvoja frendica se može vjenčati kao vjernik i vjernik....muž joj ide na vjeronauk i on samo treba obećati da će nakon vjenčanja nastojati obaviti sakramente... nastojati znači - to mu je namjera, ali nije uvjet! ako on nakon godinu ili dvije zaključi da vjera nije baš za njega, tada ne mora na sakramente i nikom ništa...i dalje su crkveno vjenčani... nadam se da sam pomogla... [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|