Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 24.11.2009 15:39:54
|
|
|
|
keksić
|
...ako je žena ostala bez posla,automatski joj oduzeli dijete??? pa kako će plaćati alimentaciju? znači,za dijete se nemože brinuti,a za alimentaciju mora imati??? pa,ko je tu lud?
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 24.11.2009 15:49:05
|
|
|
|
lueman
|
pa njen bm je navel da je podstanar bez stalnih prihoda i dobil je klinca,ja se kunem da je debela veza bila u pitanju, jer znam za majku narkomanku za koju su na sudu rekli da to kaj je narkomanka ne znači da je loša majka?????????no zakon su naposali ,a mi mali ljudi ispaštamo njihovu bahatost.iskreno opće ne znam kaj budem kad mali počne pitat za mamu, sad mu je još sve interesantno i zabavno
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 24.11.2009 16:03:28
|
|
|
|
keksić
|
jadna žena. dobro je da ima tebe i da zna da će joj barem ovo dijete biti na sigurnom. budi joj podrška.
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 24.11.2009 20:49:14
|
|
|
|
twitty
|
Bože pa gdje ide ovaj svijet
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 10:47:23
|
|
|
|
tikica_69
|
Moj je vec bio na uvjetnoj i da mi nije od te presude u roku 14 dana platio dvije trecine iznosa i jos 15 nakon toga zadnju trecinu, i njega bi priveli. Tako da pretpostavljam da ona nije stigla posuditi novce ili sirota nije imala od koga. A kako je uopce doslo do toga da bude toliko duzna i da joj se oduzme dijete, ne znam situaciju pa ne bi voljela optuzivati ni nju ni njega. Svatko od njih dvoje ima jednaka prava i duznosti na to dijete.
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 12:27:49
|
|
|
|
Bebys
|
molim vas objasnite mi ja ne kuzim kako moze placati alimentaciju netko tko neradi...otkuda...kako to objasnjavaju....pa ne razumijem ili sam glupa...
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 13:22:22
|
|
|
|
tikica_69
|
Nikog zakon ne oslobađa obaveze uzdržavanja zbog nezaposlenosti, propisan je minimum alimentacije ovisno o uzrastu djeteta i uvjetima roditelja koji je duzan placati alimentaciju, prema NN37/09, a iznos uzdržavanja se ne određuje isključivo temeljem plaće koja se prima. Jednako tako postoji i kaznena odgovornost za neuzdržavanje djeteta, jer svaki roditelj je samo sa tom titulom stekao obvezu uzdrzavanja djeteta. Ukratko, ako si je mogla roditi/napraviti, sad si obvezan i brinuti se.
< Poruku je uredio tikica_69 -- 25.11.2009 13:23:13 >
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 13:59:41
|
|
|
|
lueman
|
pa ja smatram da to kaj se brinula o djetetu 6 godina bez pomoći bivšeg muža govori dovoljno o njoj.i ne smatram da je ona kokretno nekaj kriva, kriv je usr ni zakon koji njoj kad joj je trebala pomoć nije pomogel.nije tražila bivšeg alimentaciju jer nije imala love za to ja osobno sa svojim bm imam dogovor da prema svojim mogućnostima pomaže tj.kupuje djeci odjeću ili patike isl.stvari. nikad ga ni ne bih tražila putem suda jer mislim da ako on ne zna da njegovoj djeci nekaj treba onda mu to nikakav zakon ni ne može utuviti u glavu.a kad je netko nezapošljen onda nema ni za sebe tak da ne bih puno polemizirala oko toga.nije ona od onih kaj su prepisali vikendice i kuće na bližu rodbinu da zezne svoje dijete koje je kod oca
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 14:04:27
|
|
|
|
Bebys
|
potpisujem lueman...pa to je odvratan zakon ja bi tuzila onoga tko radi i neda lovu za djecu....ali tko NERADI....pa nema ni za sebe kako otkuda...ma odvratno..to ima sad kod nas...mislim uzasno.
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 14:12:51
|
|
|
|
lueman
|
MISLIM ŽENA JE OSTALA BEZ POLOVNOG AUTA KOJI JE UZELA NA KREDIT JER GA NIJE OD ČEGA IMALA PLAČAT.......tak da bilo kakve kalkulacije o njezinoj"krivnji"odbacujem kao neargumentirane.a nije žena kriva kaj je radila kod privatnika koji joj nije platil 3 plaće i onda još ostala bez posla.ko da se danas kod nas tak lako zaposlit, ili majke samohrane imaju neku prednost.ja ju nisam imala niti za vrtić, morala sam potezati debele veze da mi klince uzmu u vrtić.tak da puuuuuuno toga treba u obiteljskom zakonu prilagodit ljudima. jer su nam zakoni napisani ko da se radi o ovcama a ne o ljudima.svaka sitacija je drugačija sad čekamo odgovore od svih mogućih instanci na koje smo poslali dopise pa ćemo vidjet
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 14:18:18
|
|
|
|
ZVRK
|
a kako ste vi izdogovarali ''čuvanje djeteta''mimo ili u skladu zakona??? možda si napisala ali nisam pohvatala
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 14:28:01
|
|
|
|
lueman
|
e to me najbolje hitilo iz takta. djete mi je majka povjerila i to ove na centru nije briga.baš im se svira gdi je djete, jer ako djete ima drugog roditelja on se dužan brinuti za njega. to kaj otac radi na terenu kroz tjedan nije nikog briga.vele tete na centru:je pa kaj da majka ide nekud na put, i ostavi dijete kod vas 3 sata, mi bi isto trebale proveravat.ne gospođo al majka je dobila 10 mjeseci zatvora pa nije baš ko da se bude vratila sutra ili za 5 dana.uglavnom mi smo ih obavjestili gdi je dijete, ali imam osjećaj da to nikog nije briga. za sada je mali ok i to me jedino veseli.samo da se dobro prilagodi ako bude dugo trajalo
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 14:31:45
|
|
|
|
ZVRK
|
svašta a toliko se brinu da ''drugo''djete nemože da živi jer nije mama ništa kuna dala lijepa naša država u banani
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:22:27
|
|
|
|
tikica_69
|
Bas nitko nije napisao da je zena kriva. Ja sam samo napisala sto nas zakon kaze o tome. A to kakav nam je zakon, sjetite se toga na iducim izborima kada zaokruzujete ekpiu na papiricu za pocetak, a onda trebamo sami sebe preispitati sto smo mi kao pojedinci spremni uciniti da se nesto u nasoj zemlji promjeni. Koliko se sjecam, kad sam otvorila temu aktivizam. vecina je odgovorila da ne bi bila spremna ici u prosvjede, strajkove, javnost i sl. Kad sam zalijepila link - Promijenimo Hrvatsku, vecina se izrugivala time i sprdala da kao sto cemo mi jadni uciniti. Zato nam i je tako.... Jer smo svi jaki iza raznoraznih nickova i po forumima se krijemo iza anonimnosti, a kad treba nesto konkretno napraviti, pa cak i kad nam ponude izbor, uvijek ucinimo ono sto ne trebamo No, to je valjda u ljudskoj prirodi pa ne bi bilo ok da zbog toga ikoga i optuzujemo...no, morate priznati da nas nitko osim nas samih nije doveo u ovakvo stanje u zemlji, pravu, politici...
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:29:55
|
|
|
|
tikica_69
|
IZVORNA PORUKA: Bebys potpisujem lueman...pa to je odvratan zakon ja bi tuzila onoga tko radi i neda lovu za djecu....ali tko NERADI....pa nema ni za sebe kako otkuda...ma odvratno..to ima sad kod nas...mislim uzasno. Ovo je tesko dokazati. Moj bivsi muz po Zavodu za zaposljavanje nije radio, no radio je na crno i zaradjivao 5000kn mjesecno. Eto primjera kako je ovakav zakon u nasoj drzavi tesko provoditi. Kako da jedna zena dokaze da joj bivsi radi i da je po tome duzan nesto doprinjeti za uzdrzavanje, jer ona koja je uredno prijavljena ima 3000kn placu. Ili obratno. Uopce meni ovdje nije upitno da li se radi o ocu ili majci. Dakle, zakon je za k__ac a tko je kakav, da imamo zakon koji valja, uopce ne bi trebali o tome ovdje raspravljati a to dijete bi sigurno bilo u najboljim rukama i sa najboljom mogucom skrbi. Sorry ako sam nekoga mozda povrijedila svojim postovima, no ne krivim nikoga osim nase trule drzave.
< Poruku je uredio tikica_69 -- 25.11.2009 15:30:47 >
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:32:36
|
|
|
|
lueman
|
pošalješ inspekciju rada u firmu gdi radi na crno??????ili nek ga sud pita ako ima auto, ili kak plaća stan i režije. pa valjda se po nečem može vidjet tko nema za egzistenciju a tko mulja.samo se mjerodavnim službama neda istraživat
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:35:15
|
|
|
|
osobno
|
moj stari ima 8 000 kn mirovine.... već godinu i po nije platio ni kune za troje dice...mama je dva puta slala žalbu, ali prvi put se "zagubila", a drugo rješenje još čeka...a sa svojom plaćom od 2800 mora plaćat režije, hranu, uzdržavat njih sve...i još joj dođeneki dan rješenje za ovrhu jer ju je stavio kao jamca za kredit kad je kupova auto svojoj ljubavnici...s...em se na zakon i na državu, i džabe da donesu ne znam kakve zakone, kad oni koji ih trebaju provodit ne brinu o tome...
Biti manjina nekad nije najpametnije, al'' je to mnogo bolje nego biti većina, ako je većina ovakva kakva je. Ne dajte se primitivcima. Ova bajka će se završiti. Pretvorićemo se u bundeve, u miševe, u konje... A miševi smo već i ovako.
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:35:21
|
|
|
|
tikica_69
|
Tocno lueman.....njima je to posao koji nitko nece raditi. Nije to kao u Americi da te prati agent, pa da recimo nekoga poput mene tko je u sancu, odhebe osiguranje jer se prosetao do ducana po kruh i jos ti firma naplati bolovanje koje su ti placali 100% dok si bio doma jer ti nije nista, jer ako mozes na 5 min. do ducana, mozes i raditi. Ameri su mi najodurniji narod na svijetu, ali pravosudni sustav im je odlican i mislim da im to nitko ne moze osporiti!
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 15:40:17
|
|
|
|
lueman
|
IZVORNA PORUKA: tikica_69 Ameri su mi najodurniji narod na svijetu, ali pravosudni sustav im je odlican i mislim da im to nitko ne moze osporiti! potpisujem,kod nas uvijek na pogrešnim ljudima vježbaju zakone
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 16:32:40
|
|
|
|
Bebys
|
joj meni kad ce ova nasa drzava biti pravna pitam se... mislim da ju je juga i komunizam unazadili milion godina...
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 25.11.2009 16:34:47
|
|
|
|
lueman
|
joj ali juge već duuuugo nemaaaaa.....
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 26.11.2009 11:49:21
|
|
|
|
lueman
|
cure, upravo sam kontaktirala tajnicu predsjednika u vezi ovog slučaja.dajte malo vibrica
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 26.11.2009 11:51:42
|
|
|
|
Bebys
|
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno juga je ostavila traga za milion godina...sve dok generacije ne izumru koje su u njoj zivile i odrasle a to treba bar 100 godina minimun ako ne i vise.... sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 26.11.2009 11:52:25
|
|
|
|
Bebys
|
a jesam bedasto napisala poruku sretno u svakom slucaju
|
|
|
|
RE: ispraznost zakona:-(((( 28.11.2009 21:44:52
|
|
|
|
tiha
|
ajme ja sam sokirana
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!