Dozvoljeni minus (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Financijske dileme roditeljstva

Poruka

evanda -> Dozvoljeni minus (26.11.2009 22:03:49)

Dal netko zna kako se obračunava iznos dozvoljenog minusa u PBZ-u?
Ja sam do sada čuvala taj iznos uplatama na žiro-račun, ali mi jučer u banci kažu da to više ne ide[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image].....ako imam roditeljsku naknadu od prevelikih 2660.oo kn, koliki mi je onda dozvoljeni minus ( ili da kažem minusić)[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

CallamityJane -> RE: Dozvoljeni minus (26.11.2009 22:36:10)

ja ovo nista ne znam, znam da nazalost danas mnoge porodice prezivljavaju na osnovu tog minusa ali ja se tih stvari jezim.Jednostavno koliko imam novca sa toliko i raspolazem, ni karticama ne volim placati, valjda nisam uopste moderna [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Ruža -> RE: Dozvoljeni minus (26.11.2009 22:38:04)

150% uvećani prihod, znači minus će ti biti oko 3900kn.

Anoniman -> RE: Dozvoljeni minus (26.11.2009 22:38:52)

Ja nemam pojma, a u PBZ-u sam. Jednostavno sam rekla da ne želim minus jer iako pomogne nekad bojim se da se neću onda nikad iščupat. Trošim samo ono što imam

Anoniman -> RE: Dozvoljeni minus (26.11.2009 22:43:03)

Evo kako je meni Zaba objasnila, ona radi u PBZ-u- saberi 3 meseca prihoda, podeli sa 3 + bonus 80-90% tog iznosa. ne znam od cega zavisi taj bonus i da li je za svakog isti.[sm=zmeden.gif]

višnjica2009 -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 0:52:01)

pozz ja znam da isto uplatim s ziro racuna na racun u pbz tekuci al od moje mama i ona ima mirovinu i dobije veci minus nego sto joj je mirovina,, a sad islo je krajem 9 mjeseca a dali jos uvjek ide  neznam,,znaci moje novce sa ziro mog racuna prebacim na njen tekuci tj automatski oni prebace na njen,, ta ko sam navela u trajnom nalogu kad sam s njima sklapšala žiro račun,,

ZVRK -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 9:32:05)

dozvoljeni minus je siguran onaj koliko primaš svaki mjesec a za više se treba raspitati u dotičnoj banci

evanda -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 12:08:53)

IZVORNA PORUKA: ZVRK

dozvoljeni minus je siguran onaj koliko primaš svaki mjesec a za više se treba raspitati u dotičnoj banci

Da, tako bi trebalo biti
Mene samo zanima sad kad više ne primam plaću, nego samo iznos drugog dijela roditeljske potpore, za koliko će taj minus umanjiti
To mi nije znala reći teta u banci, a nije znala ni izračunati
A ona za te informacije prima plaću kao netko sa dva fakulteta
Zar ne

ZVRK -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 12:54:30)

možda ti pusta taj iznos koji je bio dokle god ga uredno svaki mjesec vraćaš tj.ne zadužuješ sse više

Anoniman -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 12:58:45)

minus u PBZ-u se regulise na svaka 3 meseca. Mada ce od januara da bude na svakih 6..

tikica_69 -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 14:28:28)

zaba ce ti to najbolje znati [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

zaba -> RE: Dozvoljeni minus (27.11.2009 21:14:01)

do sada je funkcioniralo prosjek zadnja 3 mj za unaprijed 3 mj plus bonitet,on je kod svakog drugačiji,ovisno o firmi gdje se radi i urednom poslovanju.Svaka uplata ima svoj slog,po tom slogu se obračunavaju uplate koje se zbrajaju,dijele s 3 puta određeni bonus,kad se to zbroji zaokružuje se na stoticu više.Od 1.12. će se to kod nas mijenjati na 6 mj,kako će biti ne znam jer kreće uskoro,a i meni se sad mijenja s 3o.11.Nekad su taj minus održavale uplate po žiru,odnosno trajni nalog na tekući,ali ne znam još što će pokazati praksa.Ako koga zanima,pošaljite mi pp,pa ću provjeriti.

Zvonki -> RE: Dozvoljeni minus (5.1.2010 18:13:33)

Da ne otvaram novu temu, samo da se pojadam. Naravno, kao i većina, i ja i mm smo do kraja u dozvoljenim minusima (oko 22 000 kn skupa). I nemam pojma kako da se izvučemo iz toga. I što me najviše šokira, plaćamo svaka 3 mjeseca oko 400 kn kamata na tak dozvoljeni minus. Nemaš, i još te deru sa svih strana. Tako sam jadna. Ova godina će biti teška za nas [sm=smiley19.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (5.1.2010 18:17:09)

[Sadržaj poruke je obrisan]

evanda -> RE: Dozvoljeni minus (14.1.2010 13:26:11)

Navodno se uz predočenu potrvdu poslodavca da ste na bolovanju zbog bebe, i da je očekivana plaća tog i tog iznosa, može ostvariti da se minus ne umanjuje do povratka na posao....nisam probala, ali tako kažu.....

ninolina -> RE: Dozvoljeni minus (14.1.2010 14:00:26)

moj mm ima dozvoljeni 35,000 kn i sad su mu ga smanjili na 30 i piše zahtjev u banci da mu vrate na staro. Eto tak da znate da se može tražiti povrat na stari iznos minusa ako su vam ga smanjili

pepeljuga -> RE: Dozvoljeni minus (14.1.2010 14:16:50)

Meni moj smanjili .....sad sam debelo u crvenom.....a nek cekaju da ga podmirim.....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Marta j -> RE: Dozvoljeni minus (14.1.2010 14:20:28)

Mene je minusa na racunu strah kao samog vraga
Nadam se da necu uci

Al danas vecina ljudi zivi na minus jer se drukcije nemoze

plavka -> RE: Dozvoljeni minus (14.1.2010 14:40:32)

IZVORNA PORUKA: evanda

Navodno se uz predočenu potrvdu poslodavca da ste na bolovanju zbog bebe, i da je očekivana plaća tog i tog iznosa, može ostvariti da se minus ne umanjuje do povratka na posao....nisam probala, ali tako kažu.....

Točno...
Evo ja svoj minus redovito produžujem svakih 6 mj. novim zahtijevom !!!

Stranica: [1]