|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sv.Barbara
4.12.2009 9:08:23   
plavka
Želim sretan imendan svim Barbarama a nadasve  mojoj mami!!!
Mene su učili da sa Sv.Barbarom počinje božićno razdoblje.

Sveta Barbara je jedna od adventskih glasnica, koja nam naviješta Božić.
Prema legendi Barbara je živjela u 4. stoljeću na području Male Azije. Bila je vrlo lijepa djevojka. Njen je otac Dioskurus bio bogati tiranin, koji ju je ljubomorno čuvao zatvorenu u kuli s dva prozora, zaštićenu od vanjskog svijeta. Ovdje je u samoći imala vremena za molitvu i učenje, te je potajno proučavala kršćanstvo.
Jednom kad je njen otac otputovao, Barbara je probila treći prozor na kuli, kako bi je podsjećao na Sveto Trojstvo. Kad se Dioskorus vratio s puta pobijesnio je i predao je Barbaru poganskim vlastima. Oni su je zatočili i mučili, no rane su joj svaki put čudesno zacijeljivale. Osudili su je na smrt, a njen otac osobno joj je odrubio glavu. Ubrzo nakon toga, umro je pogođen munjom. Zbog toga se Barbara smatra zaštitnicom od olujnog nevremena, vatre i nagle smrti, te zaštitnicom ljudi s opasnim zanimanjima, vatrogasaca, vojnika i rudara. U umjetnosti se Barbara prikazuje s mačem i kaležom u ruci te kulom ispod njezinih nogu.
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
4.12.2009 9:11:35   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu plavka)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Sv.Barbara
4.12.2009 9:17:59   
mariola
Nisam ni ja ovo znala.
Sad su na Dobro jutro Hrvatska rekli ako se pšenica posije na današnji dan će biti puno gušća i ljepša nego kad se sadi na sv. Luciju.

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3
4.12.2009 9:51:04   
mama mery
nisam ni ja znala
hvala plavkauser posted image

(Odgovor članu mariola)
Neposredna veza do poruke: 4
4.12.2009 11:53:25   
Ninaa
Hvala plavka nisam ni ja znala. Svim Barbarama, Baricama i Barama sretan imendan i sve najbolje!

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

(Odgovor članu mama mery)
Neposredna veza do poruke: 5
4.12.2009 11:56:42   
CallamityJane
IZVORNA PORUKA: martina ks

Hvala plavka nisam ni ja znala. Svim Barbarama, Baricama i Barama sretan imendan i sve najbolje!

sve najbolje i od nas user posted image

(Odgovor članu Ninaa)
Neposredna veza do poruke: 6
4.12.2009 12:25:43   
Bebys
moja sestricna a i moja KUMICA mala drzala sam je na krstenju sada ima 9 godina zove se BARBARA. i cesitam joj imendan a i rodjendan joj je bio prije 5 dana....user posted image
inace puno znam o svetcima ali ovo nisam znala...hvala plavka.user posted image

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 7
4.12.2009 12:33:16   
anaxx
user posted image SRETAN IMENDAN SVIM BARBARAMA!!!user posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Bebys)
Neposredna veza do poruke: 8
4.12.2009 13:20:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: anaxx

user posted image SRETAN IMENDAN SVIM BARBARAMA!!!user posted image

potpisujem user posted image

(Odgovor članu anaxx)
  Neposredna veza do poruke: 9
4.12.2009 14:13:47   
natalijax
ja ovim putem cestitam svojoj sestri imendan i ujedno i rođendan koji je danasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 10
4.12.2009 14:16:04   
Nika 24052006
Lijepo da si nam ovo napisala...Ja želim svojoj sestrični Barbari sretan imendan!!!

Moje velike ljubavi
Nika 24.05.2006.
Ines 07.05.2010.

(Odgovor članu natalijax)
Neposredna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!