mirna -> RE: Ljubav i granice u odgoju djeteta (14.12.2009 10:21:25)
|
Ja si to tumacim na takav nacin... Npr. situacija jučer.. Mali je bio bijesan kada je trebao ići u kupaonu oprati zube i umiti se. Udario me po nogi i uštipnio.. Rekla sam mu to se ne radi, nije pomoglo, zato sam rekla da mu necu procitati priču. Kada je doslo vrijeme za pricu, poceo je plakati i gnaviti. Nisam izgubila zivce, nego sam mu kada se je umirio objasnila da danas nema price jer to sto je napravio u kupaoni nije bilo lijepo. Eto jucer mislim da sam dobro odreagirala, s ljubavljom sam mu objasnila da ne prihvacam to sto je napravio.. Naravno ima puno situacija kada ne odreagiram ok, kada pokušam s ucjenjivanjem ili izgubim živce pa vičem... Onda imam grižnju savjesti, ali dobro barem se trudim... U zadnje vrijeme ucjenjivanje se je okrenulo protiv mene, jer je mali brzo skužio poantu, pa sada kaže daj mi vrati natrag igračku, pa ću onda biti dobar i slično....[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Stvarno je teško odgajati dijete... Nisam si prije mislila....
|
|
|
|