Kupujete li poklone mada niste pozvani? (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

maja -> Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:05:52)

Evo da vam dam par primjera, valjda ću uspjeti objasniti[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Kad smo se MM i ja ženili bili su nam jedni prijatelji i naravno darovali, kad su se oni ženili nisu nas pozvali jer su radili male svatove, ali smo mi ipak kasnije odnesli poklon!

Kad se Noa krstio bili su od MM-a rođaci bližnji, sada oni krste, nismo pozvani jer isto rade male[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
To ćemo isto darovati!

Ali iskreno već me to počelo smetati! Jel sam ja uopće dužna šta darovati kad nisam pozvana ili je to samo dobra volja, jer mi je i te moje dobre volje preko glave?! Šta vi radite u takvim situacijama?

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (4.1.2010 17:09:44)

[Sadržaj poruke je obrisan]

lueman -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani??? (4.1.2010 17:09:50)

ako je u pitanju neki skuplji poklon onda ga bez obzira da li sam pozvana ili ne "vraćam"tj.kupujem otprilike u istoj vrijednosti, a ako je u pitanju manji poklon, ne ako me ne pozoveju, pa nemrem baš sve znati[sm=smiley1.gif]

koka -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani??? (4.1.2010 17:12:22)

Ah draga isto kao i ti...nisi obavezan al daruješ neku sitnicu. Nama su čak ljudi darovali nešto mada nisu bili pozvani a mi smo se ako ništa drugo uvijek kolačima ili bombonjerom zahvaljivali.

tikica_69 -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:21:43)

to je tvoja dobra volja, no vjerujem da se ti bolje osjecas kad darujes pa zato to cinis....mislim ja sam takva, pa je to moja pretpostavka

lee -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:22:18)

mi kad smo se ženili susjedi naši su nam darovali neku sitnicu čaše, zdjelu za bombone...sve su to super pokloni.mene nije zvala prijateljica na svadbu prije jedno par godina ali sam joj kupila neku sitnicu...

ako su vam ti ljudi  dragi kupi im nešto i ako nisi obavezna jer te nisu zvali na dogadjaj.. i ne trebaš im kupovati poklon.meni je malo smješno kad netko nešto očekuje za poklon a nije pozvao na dogadjaj koji je pripredio.....

ejmama -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:27:52)

Odnesem, pogotovo ako se radi o dijeci, ma zavisi kako kad. Mi ti naprimjer zovemo svu bližz rodbinu na rođendane iako neki nas ne zovu, nama je to glupo tako gledati, ali oni gledaju.

BruMa -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:38:52)

Pa ako nisi pozvana onda ne trebaš niti kupovat neki poklon,to je moje mišljenje.

maja -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:45:25)

IZVORNA PORUKA: tikica_69

to je tvoja dobra volja, no vjerujem da se ti bolje osjecas kad darujes pa zato to cinis....mislim ja sam takva, pa je to moja pretpostavka

ah, takva sam, da, mama me je krivo učila[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

I mi smo htjeli male krstitke, pa onda si mislim neću propasti za par ljudi, malo me je i to zaboljelo, al no dobro!

Bebys -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 17:53:57)

ja mislim ako nisi pozvana nemoj dati nista...to mi je logicno nekako

xxl -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 18:20:37)

A JA KUPIN SVIMA,AL ŽIVCIRA ME TO.Pravim se fina[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lavica81 -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 18:28:48)

potpisujem

IZVORNA PORUKA: tikica_69

mišica 666 -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 19:05:55)

ako su mi drage osobe ja kupim poklon jer zaboga ne možemo svi imati velike svatove ,krstitke ili tako nešto a ne znaći da zbog toga ne zaslužuju neki znak pažnje.

minnie -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 19:14:44)

IZVORNA PORUKA: mišica 666

ako su mi drage osobe ja kupim poklon jer zaboga ne možemo svi imati velike svatove ,krstitke ili tako nešto a ne znaći da zbog toga ne zaslužuju neki znak pažnje.

tako i mi. ako smo si dobri poklon odnesemo naknadno a ako se ne družimo ne smatram da imam neku obavezu

MILLA -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 19:25:46)

mi smo uglavnom bili svugdje gdje se slavilo pa nismo nikad naknadno morali kupovati.ali smo imali situaciju za svoje vjenčanje gdje su se ljudi sa strane njegovih roditelja prsili (jer je on  odvjetnik)  a i oni koje oni nisu pozvali davali novce i poklone..a mi ih nikad nismo vidjeli,neke niti upoznali...tako da su nam nabijali na nos kako se ljudima trebamo odužiti,nazvati,zahvaliti...a nekuma je mm i svirao za neke njihove fešte da bi skinuo sa glave tu "zaduženost". ne znam... mislim da ne treba pretjerivati. lijepo je pokloniti ako nisi pozvan, ali nisi ni dužan..

dominik -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 19:33:20)

nikada nisam dobila poklon od nekoga tko  nije bio pozvan...ali ja sam znala pokloniti bez obzira jesam li pozvana ili ne

BUMBIKA -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 19:51:50)

Rijetko kad mi se dogodi,ali kad bude onda i ja kupim nešta...

Ninaa -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (4.1.2010 21:28:05)

Ako ti je stalo do tih ljudi kupi im nešto. Mi obično budemo pozvani ali da su mi neki dobri prijatelji koji su kod nas bili a nisu nas pozvali iz nekog razloga ja bi kupila. Mi smo isto pravili male krstitke (a bilo nas 70) samo s bližom rodbinom znači bratići i sestrične i kumovi s obje strane, nas puno ima. Prijatelje nismo pozvali jel bi nas bilo jako puno i žao mi je jako zbog toga jel su to zapravo ljudi s kojima se više družimo nego s ovima koji su bili. Unaprijed smo rekli da nam je žao ali da ne možemo sve pozvati. Nisu se naljutili a kak ih je većina bila gledati dijete nisu ništa dodatno kupovali. A za rodjendane od djece bližih prijateljica kupim jel neki rade rodjendane samo s djecom a kak smo mi bili bez djeteta nisu nas zvali,ali sam uvijek nešto kupila i odnesla kasnije.

danery -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (10.4.2010 9:56:11)

eto moja se frendica uskoro udaje...prave malu svadbu za ukućane i kumove...nije nas zvala,ali ja joj svakako namjeravam kupiti nešto za poklon...

cuba -> RE: Kupujete li poklone mada niste pozvani? (13.5.2010 16:43:54)

Kupim! Bilo je nekoliko situacija u kojima su prijatelji ili radili malu svadbu ili krštenje/pričest/krizmu samo za uske članove obitelji al takve situacije razumijem, ne možeš uvijek svakoga zvati al ja isto kupim poklon.

Stranica: [1]