bubaMaja -> RE: izborit se za sebe (15.4.2012 12:31:48)
|
meni se isto čini da malo pretjeruješ... izboriti se za sebe znači ne dozvoliti da te se uvijek poklopi, i postići da se u stvarima koje se tiču direktno tebe pita i tebe, tj. da nitko ne odlučuje tvoje odluke... to nikako ne znači da nekome spuštaš, to nikako ne znači da si uvijek u pravu, a niti da treba biti uvijek po tvome... to samo znači da se tvoj glas čuje i vrednuje jednako kao i glas drugih osoba u kućanstvu, na poslu ili već gdje sudjeluješ kao član... to da su svekci uzeli dijete i pitali su tvog muža, a ne tebe je sasvim u redu, pa on je otac djeteta i i ma pravo odlučivati o tome jednako kao i ti! po meni, mogla si se jedino uvrijediti ako ti i muž imate dogovor da se o tim stvarima pitate oboje ili samo ti odlučuješ, u drugom slučaju - nema mjesta uvređivanju. vikanje, dreka i zahtijevanje na sitnicama samo stvaraju napetost u kućanstvu i nikako nisu dio "borbe za sebe" - već najobičnije zanovijetanje... koliko to svima ide na živce mislim da ne treba niti govoriti... srednji put je najbolji put, a ljude mijenjaš tako da mijenjaš sebe prema njima, a ne njih prema sebi ))))))))))))))
|
|
|
|