Ninaa -> Seminar brzog čitanja (1.2.2010 17:01:33)
|
Neznam jeste za to čule ja sam bila na tome 2007. i mogu reći da je super. Za 10 dana takvog učenja sam prošla 3 ispita s tim da sam radila i još išla na tečaj. Tečaj je trajao 7 dana po 2 sata i koštao je negdje oko 800 kn.Nažalost uslijed vremena nisam tak čitala kak su nas naučili pa sam nažalost i zaboravila.Ak ima neka studentica tu ili mame s djecom u srednjoj školi ja to toplo preporučam. Eto malo o tome:Mi smo radili po metodi od Tonija Buzana britanskog znanstvenika. koji se tim bavio. Uglavnom naš mozak je podijeljen na lijevu i desnu polutku. Lijeva upravlja rukopisom, sposobnošću tumačenja brojeva slova i nota, verbalizacijom, čitanjem, slijedi upute sluša i slušno asocira. U desnoj se nalaze vještine vizualizacije, crtanje, prepoznavanje, likovna i glazbena umjetnost.Mi učimo linearno, teško se pamti, dulje traje nema asocijacija, nema kreativnosti. Uglavnom tečaj brzog čitanja se svodio na to da prvo knjigu uzmeš u ruke, prelistaš list po list, potražiš ključne riječi i kreneš na čitanje to teži fotografskom pamćenju. Ja sam čitala s olovkom tak da vučeš olovku između redova. Nakon kaj tak pročitaš uzmeš prazan list papira i u sredinu napišeš glavni pojam ili naslov knjige i vučeš crte od njega različitim bojama i ispisuješ gore bitne pojmove. Uvijek pišeš crnom i velikim slovima. Što maštovitije to bolje. Još uvijek si tak radim skripte. Pokušala sam čim jednostavnije objasniti i kraće iz skripte koju imam. Meni je to bilo super iskustvo i mogla sam fakat super pamtiti.
|
|
|
|