novamama -> RE: zna li netko?? (6.2.2010 21:12:40)
|
IZVORNA PORUKA: mišica 666 Dala nam je kremu Elocom samo u krajnjoj nuždi taj elocom i nadam se da ti ga je dala razblaženoga, a što se tiče kupke ako ti nije dobra traži nešto drugo nemoj ga više kupati u toj kupki. ja oliveru koristim elocom od 4 mjeseca. ima neurodermitis. mazala sam svim i svačim, od kremica do maslinovog s kantarionom. pedijatrica čim ga je vidjela rekla je da je to neurodermitis - suha flekica kraj uha, iza uha napukline, flekice na nogicama i rukicama. e sad, ima puno vrsta neurodermitisa, a ja mislim d ami imamo neki blagi oblik. elocom smo dobili u obliku emulzije koju smješaju u apoteci, to su ustvari kortikosteroidi (neka vrsta hormona). dosta je dva mazanja navečer da mu prođe sve što se pojavi eventualno, naravno da nije dobro pretjerivati, ali NAS JE TO SPASILO...i ja nemam ništa protiv toga. baš sam potrošila bočicu i u pon idem po recept za novu. ne stanjuje to kožu nego neki kažu da se učestalom primjenom (velike količine i dugotrajno dana za danom) mogu stvoriti problemi sa pigmentacijom na tom dijelu kože, ali to je SAMO u slučaju kad se nanosi tijekom dana i kada se s tim ide na sunce. zato se nanosi NAVEČER. niš ti ne brini, neće mu ništa biti od toga, samo ga namaži pa će mu koža biti lijepa mekana i neće ga svrbiti ništa. još nešto, oliver ponekad znaju izbiti na kažiprstima mjehurići, kao neki plikići od neurodermitisa, pa mu i sa time namažem isto i prođe odmah... što se kupanja tiče, sada ga kupam u chiccu i odličan nam je. nivea mu NIKAKO ne odgovara, prejaka je... ljeti sam ga kupala u babylove uljnoj kupki, onoj bez mirisa, boja, konzervansa i parfema i bilo je ok. praškove sam mijenjala ništa nije pomoglo (ali to ti je individualno, moraš probati, kao i sa kupkama) niti odmoglo. ne koristim omekšivač. eto, nadam se da je pomoglo, javi kako prolazi.. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|