Maki -> RE: Caffe bar "jesen stize Dunjo moja" (1.10.2008 17:44:36)
|
Ukratko: - Svi voze motore, neki sebe, neki cijelu obitelj, neki krletke s pticama, neki pse, neki namjestaj. Ima oko 200 motora na jedan auto (nisam znao da toliko stane na jedan motor). - I to nisu veliki motori nego mali - od Thomosa do skutera, svi trube čitavo vrijeme i nitko se ne ljuti - sami kuleri. - Vijetnamci su dosta siromasni. Prosjek place je oko 80 eur. Ipak hrana je ovdje oko 2.5 puta jeftinija nego kod nas. Kuce su im skroz jadne. - Dosta je sve zagađeno. Nitko nema ništa novo. Svi nose samo seventh hand. - Skoro svaki dan pada pljusak, s jakim naletom vjetra. Čak je bio i tajfun na sjeveru Vijetnama prije par dana, ali je mene zaobišao. - Već sam uspio nagaziti na čaval (ništa strašno, taman za opomenu) - Danas sam vidio štakora na cesti, a jednu večer ih je desetak imalo zabavu u našem uredu, u hotelu imamo nekakve čudne guštere (moja soba nema prozora) - Ako iziđem van iz hotela odmah me traže da me povezu (ne bi ulazio u to je li netko taximoto služba ili prostitutka). Ja ih odbijam, a mislim da bi mi bilo pametnije da ih ignoriram. - Mislim da ću od sutra nositi samo dio novca u džepu, a ostatak ću negdje sakriti. - Imam jedno tajno skrovište u hotelskoj sobi. Tamo ostavljam sve što mi je bitno. - Prijatelju su već prvi dan maznuli mobitel, a ja sam pazio od početka. - Prvu noć nam je Japanac rekao da ovdje ima puno Alibaba, čim makneš pogled sa svojih stvari već ih nema. - On mi je u jednu ruku pomogao da pazim, ali u drugu ruku je stvorio u meni predrasudu prema Vijetnamcima što mi je sada krivo, jer mi ih je pomalo žao. - Japanci rade kao ludi od jutra do sutra. Žive u nekom čudnom režimu gdje se sve radi za dobrobit društva bez obzira na obitelj, prijatelje i bilo što drugo što bi ti imalo značilo u životu. - Jedan japanac koji je voditelj projekta na mojoj dizalici ima dijete staro 6 mjeseci i još ga nije vidio.
|
|
|
|