njanja -> RE: Kako reagirati na silovno ponašanje? (17.2.2010 10:31:27)
|
djeca su različita pa su i metode nas roditelja različite...ono što je važno je da ne smijemo popustiti jer smo mi te koje ih odgajaju, a ne obrnuto....u nastojanju da ih izvedmo na "pravi put" možda i pogriješimo u izboru metode, ali to je zato jer nismo mame sveznalice, nego mi mi učimo zajedno s njima.... Primjer: Jan se zadnjih mjesec i pol sam uspavljuje, a ima dana kada divljači po krevetu i ne želi zaspati (češće je da gleda u plafon zvjedicu kako svira i miran bude)....Uglavnom kada je takav ja dolazim i govorim mu da je noć za spavanje, a dan za igranje, a kada je uporan i ne pošušta, izderem se na njega i nakon toga on zaspi...Muž mi kaže da zašto se tako derem, a ja kažem da zato jer ništa drugo ne pali i stvarnos vaku put nakon što podviknem, on zaspi jer shvati u mom glasu da sam ozbiljna.....To što vikndem, ne znači da ga ne volim i da sam loša mama ili da nemam živaca, nego jednostavno smatram da dijete ne može u 9-30,10 naveče skakati po ogradici, da je to opasno i da je nakon lijepog ispunjenog dana vrijeme za spavanje... Podržavam stavove roditelja koji kažu da nikada nisu tukli svoju djecu i divim im se što razgovorima uspijevaju riješiti stvari.....Ali isto tako nisam protiv onog malo po guzi, jer kao što sma rekla djeca su različita...Na kraju krajeva, ja u životu nisam puno puta dobila batina, ali kada sam dobila dobila sam s razlogom i ne mogu reći da sam sad jako "oštećena" time.
|
|
|
|