lilia -> RE: Rijeka (9.9.2011 0:58:57)
|
Ajoj ovako da se prisjetim: Kad dođeš roditi poneseš samo dokumentaciju, najlon vrećicu i papuče ili šlape i bočicu vode. Najlon vrećica ti treba jer ćeš ono što imaš na sebi skinuti i staviti u tu vrećicu i dati mužu ili tko te već dopelja, obući ćeš spavaćicu koju ti oni daju i papuče koje si ponijela. Kad rodiš u sobi će te u ladici čekati dva para jednokratnih gaćica, nekoliko uložaka i dvije spavaćice. Dakle imaš za prvu ruku. Kada dođe vrijeme posjeta muž će ti donesti u sobu torbu koju si spremila kod kuće za rodilište. U toj torbi imaj: 10-ak jednokratnih gaćica (mrežaste), 3 paketa uložaka (vir 80) i spavaćice. Sve za osobnu higijenu, dva šugamana, japanke ili gumene šlape za pod tuš, nekakve krekere, običnu čašu, grudnjak za dojenje i jastučiće za grudnjak ako ti bude curilo mlijeko, papirnate salvete ili maramice i vlažne maramice. To je ono čega se mogu ovako sjetiti. Za bebu ti ne treba ništa, oni imaju pelena i bodiće u kojima su bebe dok su tamo. Kad budete išli kući, muž će ti ponijeti robu za tebe (može ono u čemu si došla) i robicu u kojoj beba izlazi, uz to pelene pampers, tetra pelene i ćiripa. I nosiljku u kojoj ćete ju iznijeti van iz rodilišta. Ponesite i tanku dekicu., kapicu i čarapice. Ja sam svom mužu sve pripremila prije nego sam išla u rodilište. Imao je spakiranu torbu za rodilište a sa strane je bila mala torba u kojoj je bilo spakirano sve za izlazak bebe i moja roba za van. Eto, nadam se da sam pomogla. Sretno.
|
|
|
|