mali_macic -> RE: Danas kuham II ... (20.6.2010 9:24:38)
|
IZVORNA PORUKA: mali_macic danas planiram napravit punjene tikvice i punjeni luk i uz to pire. cim mi se Ella probudi idem u kupovinu moram se pohvalit s obzirom da sam jucer prvi put punila tikvice i luk suuuuuuper su mi ispali i mm me pohvalio, bas sam ponosna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] cvrcak - uzela sam 2 velike tikvice, 500gr. mljeveno purece meso, 250gr. sampiona, 2 luka, sir i 500ml salse (koncentrat rajcica u tetra paku) iako bi mozda bilo bolje uzet 1000ml tako da ima vise toca. prvo sam izdubila luk i izdubljeni luk sam nascjekala i stavila na ulje, kad je malo pozutilo sam dodalo meso i fino ga izdinstala dok nije nestalo svu tekucini i onda sam dodala gljive i izdubljeni dio od tikvica. i to sam dinstala dok nije nestala voda. a tikvice sam (dok se meso dinstalo) izdubila (samo sam vadila onaj dio di su sjemenke) i poredala u tepsiju skupa sa ona 2 luka koja sam jos prije izdubila. stavila sam na tikvice i luk malo sira i onda sam ih punila mesom (bilo mi je taman) i na to sam opet stavila malo sira i onda prelila sa salsom. u zagrijanoj pecnici sam ih pekla cca.30min na 200 stupnjeva. tikvice su bili taman pinkicu al dente i luk je bio al dente ali mi to tako volimo. nadam se da sam uspjela to objasnit kako spada ako ti nesto nije jasno pitaj i ako ih budes napravila javi kako su ispali
|
|
|
|