ninolina -> RE: Arsen Dedić i dječje pjesme (26.2.2010 23:09:07)
|
himnu zadrugara MAGARAC I KUKAVICA U šumu šetatat poš'o je magarac i-a! I kukavicu pito dal' ona pjevat zna, Pa natjecat se stala pjevača ova dva. Ref. Kuku, kuku, pa i-a, to bješe njihov poj, Dok kukavica kuka, on njače i-a svoj. Da dvopjev taj bje smješan, to svatko može znat. Tko sam i nije čuo te čudne pjesme sklad. Tko sam i nije čuo te čudne pjesme sklad. Ref. HIMNA ZADRUGARA [image]http://www.djecji-zbor-zvrk.hr/grafika/zvucnik1.jpg[/image] Kad se mnogo malih složi, tad se snaga stoput množi, A to znači da smo jači kad se skupimo u zbor. Mala iskra požar skriva, kap do kapi rijeka biva, Hajde zato svi u jato kao vrapci, živ, živ, živ. Ref.; Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. ĐACI PRVACI Mali đaci,teške torbe, muku muče kako do škole. Sve je lako, sve se može, samo nek su svi dobre volje. Mali đaci, veseljaci, zna se tko su, to su prvaci. Osmijeh velik, korak lak, zna se, to je đak prvak. la,la.... CVIJETAK ŽUTI Gdje je onaj cvijetak žuti, što ga cijela šuma zna? Gdje se skriva, zašto šuti, zar ga što uvrijedih ja? Nek me vodi labud bijeli, kojeg pozna šumski svijet. Il' nek hladni vjetar veli gdje je taj moj mali cvijet. Vjetar šušti, grane dira, pita cvijet gdje sniva sad. Još mi srce nema mira, dođi cvijete, smiri jad. U njem boje sunca ima, što nam divni dade maj! Stiže jesen, ide zima, vene cvijet, svoj nađe kraj. MAČAK[image]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_22_20.gif[/image] Stalno predem tanke niti al' ne mogu njima šiti, Kaput mi je krznen, lijep,a na njemu visi rep. I brk mi je fin, dugačak, Za sve ja sam stari mačak. NEPOSLUŠAN MEDO Jednom kad je svud na zemlju pala strašna noć, Neposlušan medo mlad u svijet je htio poć. Mami nije ništa reko, a ni tati svom, Neposlušan medo mlad napustio je dom. Ali, jao već za tren, uplaši se sav! Sjenku svoju spazi on i misli: „To je lav!“ joj! Od tog dana, od tog trena, dobro je da znaš, Nigdje više sam ne luta mali medo naš.
|
|
|
|