novamama -> RE: POMOĆ - roditeljski dopust i posao sa strane (4.3.2010 23:23:46)
|
IZVORNA PORUKA: pula25 Sad mene zanima dali ja mogu dok sam na roditeljskom dopustu raditi na ugovor o djelu ili neki drugi legalan način jer 2600 kn nikako ne pokriva troškove. I još me zanima zna li netko zašto u tom formularu koji se ispunjava nakon porodiljnog piše "zahtjev za nadoknadu plaće"?, kad u stvarnosti isplačuju malo više od državnog minimalca? [sm=hudicek1.gif] za ovaj prvi dio - ne možeš...ali taj drugi dio porodiljnog možeš koristiti kad želiš...to bi u biti izgledalo ovako: zaposliš se kod tm pa koristiš porodiljni kako želiš, po jedan mjesec, sve odjednom ili po tri mjeseca ili kako već...uglavnom, ne možeš i ovce i novce (mislim, neš ti novaca, al ajde...)....znam da kad je mirovina, ima neka polulegalna caka sa ugovorom o djelu, ali ovo je ipak malo drugačije - oni vide da si zaposlena... meni osobno je najgore u tome što se uvijek kasni mjesec dana, i zato se još nisam oporavila od prvog porodiljnog, a sad sa evo krenula na drugi i tko zna kad ću vidjet plaću.... što se drugog pitanja tiče: [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley35.gif[/image]
|
|
|
|