Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 14.3.2010 23:47:12
|
|
|
|
mariola
|
Evanda, i profil na isti način uvaljuje knjige. Podmićivanjem. Ne kažem da si ga ti zbog toga odabrala (ni slučajno to ne pomišljam) ali znam da je tako.
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 14.3.2010 23:50:11
|
|
|
|
evanda
|
IZVORNA PORUKA: mariola Evanda, i profil na isti način uvaljuje knjige. Podmićivanjem. Ne kažem da si ga ti zbog toga odabrala (ni slučajno to ne pomišljam) ali znam da je tako. Znam Ali ovo:direktiva odozgor, to mi je strašno
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 0:09:28
|
|
|
|
mariola
|
Na žalost, nitko ne gleda da djeca dobiju kvalitetne knjige nego svi gledaju samo svoj profit.
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 8:07:22
|
|
|
|
helena08
|
Ne znam što da ti kažem, i sama sam zaposlena u prosvjeti, samo ja ne radim direktno u nastavi, ali jako dobro znam kak takve stvari "funkcioniraju", nažalost! Na kraju, najbolje prolaze one koji se pokoravaju različitim direktivama, a ne oni koji se trude raditi savjesno i odgovorno. I ja bi na tvom mjestu "popustila" šefici jer je borba s njima najčešće i nažalost borba s vjetrenjačama. Ja ti isto ne mogu naručiti nijednu knjigu za knjižnicu bez odobrenja šefice, djeca nemaju lektire za čitati, a bitno da ona mimo mene naručuje enciklopedije o vrtlarstvu i sl. koje njoj trebaju za njen vrt doma i za narudžbu kojih je dobila nekakav mikser ili sl., ko da joj nešto od tih poklona uiopće treba kad je nikad i nema doma! Ah! drži se!
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 8:16:33
|
|
|
|
Bebys
|
evanda javi kako je to sve bilo i proslo...sretno
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 9:26:23
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: evanda Ili ću se zamjeriti svim roditeljima na školi ili poslodavcu. Nema trećega. Šta da radim? Ajme strašno teška situacija.....Ovako: najjednostavnije je u životu ići linijom manjeg otpora pogotovo u ovim teškim vremenima kada ti je bolje da šutiš nego nešto kažeš.....ALI.....zato nam i je tako kako je jer smo svi začahureni i ako izađe glas iz tebe, samo imaš problema.....Ja sam svakako da argumentirano objasniš ravnateljici (Bože moj nije ni ona vladarica svemira i netko je iznad nje)-da je 100 kn roditeljima puno, da tvoja knjiga iz Profila je jednako kvalitetna i nemoj odustati od te teze. Ukoliko te na kraju ipak prislili da to napraviš, tada ćeš imati onu nezahvalnu ulogu pred roditeljima, ali ćeš biti čista sama pred sobom... Npr, ja sma se sa svojom bivšom šeficom (vlasnica firme) znala natezati oko nečega po pola sata-i na kraju kada sma joj ja argumentirano dokazala da sma u pravu, ona bi rekla: Anja, biti će onako kako ja kažem, ja sam vlasnica firme..... Ali pobjeda je bila moja jer sam stala iza sebe i dokazala sam da sam u pravu..... Nemoj odustajati od svojih životnih načela, koliko god to bilo teško.....Javi kako je prošlo....
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 10:56:33
|
|
|
|
mirna
|
Njanja mislim da ravnateljicu uopce nije briga za roditelje i njihovih 100 Kn.. Ona ima sigurno dobar (novcani) razlog zasto insistira po svome... To bi trebalo istražiti... žao mi je evanda da si u takvoj situaciji.. možda bi trebala ravnateljica sama objasniti roditeljima zasto je ona u pravu.
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 12:02:42
|
|
|
|
inna
|
profesor sam, ali nažalost ne radim u struci i sve to što se dešava u prosvjeti s knjigama i natječajima za posao mi se gadi. Dok god se raznim izdavačima ne stane na kraj dešavat će se takve stvari. Moja frendica predaje u svakom razredu po drugom udžbeniku i luda je
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 12:04:31
|
|
|
|
adryosijek
|
ma to je danas normalno samo treba izvuc novce tamo di ih i nema ajde bar krizni porez su ukinuli
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 15.3.2010 20:46:01
|
|
|
|
uciteljica
|
Tko je autor u Alfi? Jel između ostalog i neki Štefanac Z. Ako je ja sam s tim tipom do prošle jeseni radila. Lik je toliko pun sebe da čim uđe u prostoriju cijelu ispuni njegov ego. Prestrašno!!! Ah, mi prosvjetari... Žalim dan kad sam odlučila postati učitelj i to iskreno.
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 16.3.2010 10:15:21
|
|
|
|
evanda
|
Evo mene sa friškim informacijama. Prolongiran je datum odabira do petka, 19.3. Tako da ću se duže mučiti. A saznala sam da je direktiva došla i profesoru informatike. Još ću malo počekati da vidim što će on odlučiti. Učiteljice, autor Alfe za GK je pokojni Čelar i neka Nevenka Raguž, a promotor je neki lik iz Požege. A direktor Alfe je neki ba rođo moje ravnateljice.E, otuda vjetar puše.....
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 16.3.2010 11:02:07
|
|
|
|
helena08
|
Učiteljice, i ja sam požalila već milijun puta što sam ušla u tu profesiju, ako se to tako može nazvati uopće. Sad više nemam nekog izbora, mala sredina, posla nema, kredit, dijete pa šutii trpi. Već mi je sad muka kad se sjetim u kakav se kolektiv moram vratiti raditi, pa kad krenu pritisci svake vrste, od šefice, do kolega, čistačica i domara pa dalje.. Evanda, drži se!
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 16.3.2010 11:09:44
|
|
|
|
Bebys
|
lopovi ...
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 17.3.2010 18:38:53
|
|
|
|
marija0
|
kad sam ja bila u srednjoj moja razrednica nam je dala popis knjga, i to sve nove- različite od onih prošlih godina....i kupim ja kao i većina, a razrednica cijelu godinu radila po onoj staroj a nas tjerala da kopiramo...katastrofa
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 17.3.2010 18:57:18
|
|
|
|
somsa
|
Predavala sam prirodu, biologiju i kemiju u jednoj osnovnoj školi i znam da su udžbenici iz tih predmeta jako različiti od izdavača do izdavača. I materijali za učitelje su često nebo i zemlja po kvaliteti. Ja na tvom mjestu ne bih mijenjala udžbenik, osobito ako radiš na neodređeno. Zbog takve gluposti ti nitko ne može dati otkaz, opomenu ili slično. Usput bi nahuškala (diskretno i u svilenim rukavicama) roditelje na ravnateljicu, pa nek se nadobudna gospođa vadi kako zna. Ne znam kakav ste kolektiv, ali pokušaj porazgovarati s ostalim kolegama u zbornici. Vjerujem da ih je više koji bi trebali mijenjati knjige po njenom hiru, a to ne žele. Ujedinite se i dajte joj do znanja da se ne date ucjenjivati. Mislim da je ona tip osobe kojoj jednom popustiš i onda si tek nadrapala. Pokaži malo zube. Nemoj biti tuđi otirač za cipele.
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 14:30:53
|
|
|
|
evanda
|
Evo mene sa sekundom vremena(po običaju) Odabrala sam one udžbenike koje sam i do sada koristila, jer su, po mom skromnom mišljenju, najbolji. Ravnaljka se kao ne ljuti, ali me kao, ne gleda. Prof. informatike je podlegao njoj, a baš sam se nadala da će situaciju on riješiti jer je i predstavnik Sindikata. Obrazložila sam joj da ni zbog koga neću upasti u nevolje sa Zakonom A pravi je razlog, zapravo, jer ne želim upasti u onaj začarani krug "dođeš mi, dođem te" Pa sad kako mi bude
< Poruku je uredio evanda -- 23.3.2010 14:31:28 >
|
|
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 15:16:12
|
|
|
|
ejmama
|
Inspekcija ušla u 10 škola zbog korupcije pri odabiru knjiga Autor: Ivana Kalogjera-Brkić, Tomislav Novak Objavljeno: prije 15 h i 59 min Deset__ak manjih nakladnika od ministra Fuchsa traži da se poništi prvi krug odabira knjiga i da se sve vrati na početak ZAGREB - Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja počela je danas inspekcijski nadzor u 10-ak škola za koje postoje dojave da nastavnici koji u njima rade nisu samostalno birali udžbenike po kojima žele raditi u sljedeće četiri godine. Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i saborska zastupnica SDP-a Marija Lugarić proteklih su dana, naime, primili veći broj prijava u kojima se tvrdi da su nastavnici u prvom krugu izbora udžbenika bili pod pritiskom ravnatelja ili drugih kolega u školama koji su lobirali za udžbenike pojedinih nakladnika. VEZANE VIJESTIDaju mito učiteljima da bi se odlučili za njihove udžbenikePravilo da udžbenici traju 4 godine urodilo većom korupcijomNakladnici: Pred knjižarama će biti kilometarske koloneVlada: Udžbenike će birati roditelji i trajat će četiri godine Tko je najdarežljiviji? Zauzvrat su, navodi se u prijavama, dobili skuter, laptop, televizor, digitalni fotoaparat, a kada su nastavnici odbijali uzeti poklon, nudila im se gotovina . Zastupnica M. Lugarić i ministar Fuchs sve prijave u kojima postoji sumnja na korupciju proslijedili su državnom odvjetniku Mladenu Bajiću. Istrazi bi trebala pomoći i prosvjetna inspekcija, koja bi nakon razgovara s nastavnicima u školama trebala utvrditi je li doista bilo pritisaka na nastavnike da izaberu udžbenik određenog nakladnika. Kao najdarežljivi u prijavama se najčešće spominje jedan veliki nakladnik. U Ministarstvu obrazovanja danas nisu htjeli iznijeti detalje o tome koje sve škole planiraju obići i do kada će nadzor trajati. Neslužbeno doznajemo da prosvjetne vlasti ni nakon što inspekcija obavi svoj posao s detaljima istrage neće izići u javnost. - Gdje god otkrijemo da je bilo neregularnosti, svu ćemo dokumentaciju proslijediti Državnom odvjetništvu - rekao nam je jedan od bliskih suradnika ministra Fuchsa. U policiji su nam danas rekli kako od Državnoga odvjetništva još nisu dobili službeni nalog za istragu, no tragom informacije objavljene u Jutarnjem listu, koju su prenijeli i drugi mediji, i oni su danas počeli pripremati određene radnje koje bi, nadaju se u policiji, trebale pripomoći istrazi. O čemu je konkretno riječ ni oni nisu htjeli otkriti. Učiteljima prijetio otkazom Jutarnji list posjeduje pisma u kojima se ravnatelji škola (imena poznata redakciji) prozivaju da su učitelje jednog po jednog pozivali u kabinet i prijetili im otkazom ako se ne opredijele za udžbenike jedne velike nakladničke kuće. Neki su od učitelja, navodno, mobitelom snimili kako njihovi kolege preuzimaju bogate poklone od nakladnika i tu snimku priložili kao dokaz. Marija Lugarić, kojoj se obratila anonimna učiteljica kojoj je nakladnik nudio 12 tisuća kuna ako uzme njegove udžbenike, za sada je, kaže, zadovoljna odjekom koju je ta tema imala u javnosti. - Javljaju mi se učitelji i s konkretnim dojavama. Sve prijave prosljeđujem Odvjetništvu. Važno je sprati ljagu s učiteljske profesije i pokazati da nisu svi isti. Samo se nadam da te prijave neće završiti bez konkretnih istraga - rekla je M. Lugarić. Deset__ak manjih nakladnika, SysPrint, Algoritam, Ljevak, Meridijani, V.B.Z. i drugi, ministru Radovanu Fuchsu danas je uputilo pismo u kojem traže da zbog cijele situacije poništi prvi krug odabira i cijeli proces vrati na početak
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 15:21:00
|
|
|
|
njanja
|
IZVORNA PORUKA: evanda Evo mene sa sekundom vremena(po običaju) Odabrala sam one udžbenike koje sam i do sada koristila, jer su, po mom skromnom mišljenju, najbolji. SVAKA ČAST!!!!!!!!!! stvarno ti skidam kapu jer u današnje vrijeme se svi ponašaju kao tvoj informatičar jer je to puno lakše..... RESPECT EVANDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 16:34:19
|
|
|
|
Tsmee
|
Bravo Evanda! Čestitam na odluci i držim fige za dalje!
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 16:39:12
|
|
|
|
mišica 666
|
svaka čast na hrabrosti
|
|
RE: Hodam po staklu....savjetujte me 23.3.2010 17:52:53
|
|
|
|
CallamityJane
|
Evanda zaista ti svaka cas_t na takvoj odluci! To se zove covjek od rijeci i dijela!
|
|
|
|
[Obrisani korisnik] 23.3.2010 17:53:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Sadržaj poruke je obrisan]
|
|
|
Anketa
Za mame dojilje.
пеперутка16
Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?
Oznake
Sve najbolje!
Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:
Čestitamo!