njanja -> Uspoređivanje..... (29.3.2010 10:36:11)
|
Da li se uspoređujete- svoju obitelj, život, brak, djecu??? Mislim za sve kažu (pogotovo za djecu) da se ne smije uspoređivati, međutim, ja mislim da treba vidjeti i oko sebe, gdje si, šta si, kamo ideš, može li ti biti bolje ili gore??? Npr moja frendica kaže da je ona zadovoljna sa svojim životom i da ne gleda druge.....Ja kažem da ja gledam, ali ne iz zlobe, nego da vidim da li mi može biti bolje, to ne znači da sam nezadovoljna svojim životom, nego da stremim nečemu više.... Naravno da ono što mi paše neću mijenjati, ali ono što mislim da mogu, mijenjam..... Npr, jan je u fazi da neće da hoda i da ruku....hoće hodati, ali čim mu kažem da da ruku, nosao bi se...sad smo u fazi odvikavanja i sve nam bolje ide....njegovi vršnjaci hodaju uz ručicu, a ima i onih koji se vozaju u kolicima bez da ikada hodaju....Da li to znači da ne trebam gledati oko sebe i uspoređivati??? Ne, ja jednostavno uzmem da mi je ljepše vidjeti 2 godišnjaka kako hoda i da mami ruku, nego 2-godišnjaka u kolicima..... Pa ako je loše uspoređivati, neka bude tako, ali mislim da usporedbom možemo nešto i naučiti i maknuti se s mjesta.....
|
|
|
|