Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Njofra -> Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (6.4.2010 20:39:25)

Dobila sam od mame stari heklani (dakle končani baš kao što su nekad imale na stolu bakice) končani stolnjak. Stvar je u tom kaj umjesto da je bijele boje stolnjak je siv a budući ima zgodne detalje (ne cvijeće već krugove) sviđa mi se. Ali sam dobila ideju da ga ofarbam u narančasto jer bi mi ta boja baš odgovarala u mojoj kuhinji.
Ima li tko kakav prijedlog?
Ima li gdje za kupiti boja da uhvati na konac tj. to heklano?
Jeste li davali u kemijsku čistionicu da vam obojaju robu ili tkaninu bilo što?

ZVRK -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (6.4.2010 20:52:24)

ja sam farbala robu samo majce i hlače ali ''hvatanje''boje ti ovisi o vrsti platna(materijala).
ja sam farbala sa kupovnim bojama.
ja ti savjetujem da odeš do butige di se prodaje materijal na metre i pztaš za savjet jer koliko znam kemisko to ne boja.
a očistiti ga probaj sama sa nekim nježnijim deterđentom

dominik -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (6.4.2010 20:59:23)

inace kemijske cistione farbaju koliko znam, e sad posto se to u biti kuha da bi se farbalo malo koja citiona bu ti uzela na sebe da to ofarba...znaci vjerojatno ces ili na svoju odgovornost morati dati ili ces si sama doma farbati, takodjer ako sinteticki konac u pitanju nece ti se boja primiti na njega...ali po meni bolje ti je probati pa mozda uspijes nego ga sivog drzati u ormaru...sretno[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

PATRISA -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (6.4.2010 21:07:04)

ja sam nedavno farbala mojoj kceri hlace bojomiz dm u ves masimni sve je super ispalo ali konac je ostao bjelpo savovima,ali moja frendica farba i zavjese i kaze da joj super ispadne

Marta j -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (6.4.2010 21:13:14)

Ja sam bojala heklani stolnjak i par miljica i ispale su super.
Kupila sam boju za tkanine i nikakvih problema nije bilo.

Njofra -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (7.4.2010 9:37:27)

Marta j daj mi molim te reci u koju boju si bojala stolnjak (eto ja bi u narančastu) i gdje si ju kupila.
Cure pokušavala sam oprat na sto načina a nemam baš novaca da si kupim Vanish iako sumnjam u to da bi mi pomogao.

MaTana -> RE: Jeste li ikada farbali heklani stolnjak ??? (7.4.2010 10:03:07)

nisam bojala stolnjak, ali sam bojala hlače i majice sa bojama Coloreria italiana i uvijek su mi bile super, boja se u vešmašini i nakon crne nisam imala nikakvih problema, uz boju ti treba još i kilo obične soli - i mislim da ima i u narančastoj boji...
[image]http://www.1000voltemeglio.it/home/Autunno2008/Coloreria.jpg[/image]

Stranica: [1]