njanja -> Pravi prijatelj (8.4.2010 11:31:49)
|
Imam jednu frendicu s kojom sam prakticki odrasla, zajedno osnovna skola paralelni razredi, srednja skola ista klupa, zajednicka ucenja, prvi izlasci, prve ljubavi, prva cigareta, prva štok kola, kasnije fax do zajedničke diplome...Bila je moja srodna duša, i sve dobro i loše što sam od 15-te do cca 20-te prošla je bilo s njom, a iako sada živi preko oceana i dalje mi je najbolja prijateljica i mislim da se s nikim nikada neću razumijeti kao što sam s njom....(inače, sada je ona jedna trudnica koja čeka svoju prvu bebi).... Bila je jedna situacija tamo cca početkom faxa kada je imala dečka, veza je tada bila cca 1 god i tada su nakon početnog poleta, zaljubljenosti i svega lijepoga počeli problemi....Problemi o kojima ona meni nikada nije pričala...Tada smo se malo bile udaljile, što je normalno, bile smo na faxu, ona bi nakon faxa otišla s dečkom, ja doma sama i viđale smo se manje intenzivno od onoga prije...I tako jedno popodne zove ona mene na telefon plačući i moli da dođem kod nje jer da je sama i da joj je teško....I ja kažem ok, doći ću...i moj tata se čak zabrinuo šta se s njom dešava i kaže mi: odvest ću te kod nje....I pričamo mi tako u autu i kaže mi tata: "M. ti je stvarno pravi prijatelj", a kažem ja: ma kako mi je ona pravi prijatelj, od kada hoda sa B. me zaboravila, a vidi sada me zove kada joj nešto ne štima i kada je tužna....A tata mi kaže: "Upravo zato ti je pravi prijatelj jer je od svih ljudi koje je mogla zvati kada joj je teško je zvala tebe da joj pomogneš jer baš tebi vjeruje i zna da ćeš joj pomoći"....Bio je u pravu i iako je ova priča stara 12 godina, ja je se još uvijek sijećam,a jučer i danas me još jedna osoba podsjetila na to....Iako se ona vjerojatno osijeća kao da ja njoj sada pomažem, ja sam zapravo zahvalna jer me netko još jednom u teškoj životnoj situaciji prepoznao kao nekoga kome se može vjerovati....Hvala joj na tome!!!!I hvala mojoj M. koja je miljama daleko uvijek tu uz mene....I mom tati koji mi je tada dao najbolji savijet! p.s. sada sam kao na dodjeli oskara, ali morala sam ovo staviti "na papir"
|
|
|
|