Zvonki -> RE: grebe, čupa naočale,štipa... poludit cu... (14.4.2010 7:47:22)
|
IZVORNA PORUKA: meky pomagajte, dajte mi neki kosristan savijet?? 18 mu je mjeseci,ima misec dana da se ponaša ajme... iz čistog mira zaleti rukom prema licu da te uštipne ili ogrebe, već sam 2 rane imala. Katastrofa!!!poleti prema licu i počupa naočale, grozan je.... ima trenutaka da je ajme agresivan, pocela sam ga stavljati na kauč po par minuta, dok nije skužia, pa sada kada ga hoću staviti koći se i urla. trdoglav je, malo moje naravi. Al mu ne mogu dopustiti, cupanje, grebanje i slično... ima li ko savjet???????? Bože, ovo kao da sam ja napisala. Samo mi imamo 19 mj [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Inače je topla osoba ali ima iste ove simptome, pogotovo prema sekama koje isto nose naočale. Ja svaki puta kada nekoga udari odmah reagiram. Spustim se do nje i malo ozbiljnijim tonom joj kažem kako se to ne smije, da to nije lijepo i da će seke biti tužne. Malo mi je sada teže jer se seke znaju tome i smijati pa je onda ona jadna zbunjena jer misli da je to šala. Uglavnom, hoću reći, pričajte, pričajte i uvijek pričajte. Možda nam se ponekad čini da od toga nema nikakve koristi, ali isplatit će se, vjerujte. I ono najvažnije - budite dosljedni! Uvijek prekorite za loše a pohvalite za dobro. Jer ako nekad prekorite a drugi puta pređete preko toga, djete će biti zbunjeno. Neće znati što treba. I inače, čitajući sve ovo, i iz iskustva dvoje djece ispred, mislim da je to normalna reakcija kod djece. Oni istražuju, igraju se sa svojim i našim granicama a mi smo ti koji ćemo im pomoći tako što ćemo ih usmjeravati na ono što smatramo ispravnim. Sretno svima pa i meni!
|
|
|
|