njanja -> RE: Problemi u vrticu...:( (19.4.2010 13:24:23)
|
IZVORNA PORUKA: mirna Ma one stalno pricaju da je to faza, da se je promijenio i onda me na kraju uvjere da problem uopce ne postoji... Dočim tebi Vladek tako plače, onda postoji i veći problem od onog koji one navode. Malo je off topic, ali ću se osvrnuti na onu knjigu o ADHD koju čitam.Autor kaže da ako postoji jedna skupina gdje se svi "normalno" ponašaju, ajmo reći 80 %.....u toj skupini ima i 10 % onih koji "divljače", živahni su i traže pažnju....Ima naravno i 10 % onih koji su mirni, samo sjede, s nikime se ne druže. E pa budući da ovi mirni nikome ne smetaju, oni se smatraju normalnima i sada su problem smao ovih živahnih 10 %....A zapravo nije normalno ni da dijete samo sjedi i s nikim ne priča.....Malo sma sada zakomplicirala, ali ono što od početka govorim je da se u našem društvu postavljaju neke norme i čim neko u "negativnom" kontekstu odudara od toga to je problem jer se nitko ne želi/ne stigne/neće baviti takvim osobama...Želim reći da ti je Vladek miran, da sjedi u kutu cijeli dan i igra se cijelo vrijeme s 1 autićem i nikog ne smeta, valjda bi to tetama bilo jako poželjno jer tada ne bi imale posla oko njega.NJIHOV POSAO JE ČUVATI, GA ODGAJATI I UOČAVATI PROBLEME I RIJEŠAVATI IH. A tvoj je da se boriš za njega i da ih to objasniš.Sazovi sastanak sutra sa tetama i pedagogicom. sad sam već i ja ljuta!!!!!!
|
|
|
|