Muško (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

natalijax -> Muško (23.4.2010 19:28:06)

Nerazumijem zbog čega su ti muški toliko bolji od nas žena,kao sinovi i kao unučad,,Evo primjera znam da je moja mama željna bila unuka i dobila ga je,nepravi ona razliku između njega i unučica al nekad se tako ponaša koda je moje dijete ispalo iz zlatne piz...,nemojte me krivo shvatit ,Primjer nesviđa mi se kad uzme malog i onda klinkama ej ej vidi kog držim,ili kaže netrebam te više,Već sam joj to rekla da nemože tako ko zna što če si mislit malene a i sestre jadne sam pognu glavu,Bilo bi i meni krivo ko i njima,Jednostavno mi nije jasno svi smo mi ljudi,i žena i muškarac se namuće u životu isto[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]i jošš puno puno toga a po svemu su maltene isti

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (23.4.2010 19:30:56)

[Sadržaj poruke je obrisan]

natalijax -> RE: Muško (23.4.2010 19:33:04)

eto vidiš mislim gluposti,bože sveti nerazumijem[sm=zmeden.gif]smješno [sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (23.4.2010 19:39:40)

[Sadržaj poruke je obrisan]

xxl -> RE: Muško (23.4.2010 19:48:47)

Ja hoćuu ccuuuricuuu!!Doostaaaa mmi jjeee muških!!

natalijax -> RE: Muško (23.4.2010 19:53:51)

IZVORNA PORUKA: xxl

ma biti če [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Gianna -> RE: Muško (23.4.2010 19:53:58)

IZVORNA PORUKA: xxl

Potpisujem.....Mene općenito ta konstantna diskriminacija sve više nervira krenuvši od podjele na muško ženske poslovo pa na dalje.. Ajde recite vi meni koliko muškaraca bi danas moglo funkcionirati bez žena ( ne mislim samo na "one stvari", mada postoje i takvi [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) nego općenito u životu... Gledam neki dan svog tatu koji ne zna di mu na perilici rublja dođe centrifuga..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

natalijax -> RE: Muško (23.4.2010 19:54:48)

samo cu nadovezat svoje skromno mišljenje o nama ženama koje ništ nevaljamo,treba i rodit te muške[sm=smiley1.gif]

Gianna -> RE: Muško (23.4.2010 19:59:18)

IZVORNA PORUKA: natalijax

samo cu nadovezat svoje skromno mišljenje o nama ženama koje ništ nevaljamo,treba i rodit te muške[sm=smiley1.gif]

Ajde bar to znamo i možemo [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]..

zg_cinik -> RE: Muško (23.4.2010 20:50:49)

kolko god vi pričale o tome...[sm=zmeden.gif]
muške uzdižu mame...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
a to je, pretpostavljam, zaostatak iz tvrdog konzervatizma...(patrijarhata)...
nije kriv kajjaznamko...[sm=zmeden.gif]

moje mišljenje o tome... možete skužiti i preme komentaru...
bdw... živim s 5 vješticah... i neće me razočarati ni 6.
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Krky -> RE: Muško (23.4.2010 21:05:49)

Ja ih nit uzdižem, nit preferiram, ja ih - rađam! dobro, osim jedne - time vrijedne, Prve dame - još uvijek same (ispred 4 brata). I tvdim odgovorno i iskustveno: pri tom mi možete reći što hoćete, al cura je u kući (kćer, mislim) nezamjenjiva, i kao pomoć i kao mala prijateljica. I - ne preferiram je, zaista, među muškićima, a ni MM, nikad nije imao izrazitu želju da li bi curu ili dečka i sl.

Ninaa -> RE: Muško (23.4.2010 21:29:16)

Ma mene to isto nervira, sad većinom kad negdje dođemo se kao zezaju na tu temu da bi bilo lijepo da Katarina dobije bracu i to uvijek vele bracu. Ko da smo mi žene manje vrijedne. BAš neki dan od moje kume baka isto veli da kak bi sad već bilo lijepo da sam opet trudna i da bude braco. Ja velim da bi ipak željela curicu,a ona meni da koja curica da mi je dosta i ova jedna. Mislim stvarno, ljudi su baš primitivni.

anuska08 -> RE: Muško (23.4.2010 21:41:12)

A imala bi na tu temu puno za reći. Najkraće rečeno, imam brata i sestru i po nekakvim dalmatinskim običajima...tra la la la i ne znam što sin dobiva sve ( bar je tako u mojoj obitelji i kod onih koje znam, nek Dalmatinke kažu dal je tako kod njih) tj. dobija cijelo nasljedstvo. Tako da moja sestra i ja možemo samo biti ljute i razočarane, a najgore je što ima toga za podijeliti.[sm=smiley11.gif][sm=smiley21.gif]
Ja da imam ne zna koliko djece dobili bi sve jednako bez obzira kojeg su spola i to mogu reći 100% sigurno!

troubled -> RE: Muško (23.4.2010 21:51:41)

IZVORNA PORUKA: anuska08

po nekakvim dalmatinskim običajima...tra la la la i ne znam što sin dobiva sve ( bar je tako u mojoj obitelji i kod onih koje znam, nek Dalmatinke kažu dal je tako kod njih) tj. dobija cijelo nasljedstvo.

evo dalmatinka 100%-tna se zgraža na ovu izjavu...

imam starijeg brata...srećom, nikad nisam osjetila ništa od ovoga što spominjete....kod nas u obitelji toga nikad nije bilo...
moji roditelji se jednako vesele svim unucima (tri unuke i jedan unuk)...s tim da im je prva u srcu paula [sm=smiley1.gif]
za neke slučajeve, u davnim davninama, da muško dijete dobija cijelo nasljedstvo, sam čula...ali nitko u mojoj široj obitelji, niti u krugu mojih poznanika nije tako postupio...

isto tako, nikad nisam ni od koga od svojih (uključujući svoga dragoga) čula - aj nek bar sad bude muško!...što se mene tiče.....samo da je sve u redu, ali...
bogu hvala na curicama [sm=smiley1.gif]

maja -> RE: Muško (23.4.2010 21:54:35)

a šta reći, zato sam ja bila malo i tužna, više onako iz inata što je prvo bilo muško, baš zbog mojih svekra i svekrve, jer su oni likovali...kod njih je neka je živo i zdravo i muško...nema dugo mi svekrva rekla da ona navija za još jedno muško[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley29.gif[/image], kad sam pitala zašto, odgovor je bio MAME VIŠE VOLE SINOVE, na to sam ja totalno popizdila i rekla joj kako takvo šta može uopće i reći, a ima i kćer (nakon 3 sina), znači da ne voli svoju kćer, pa se počela izmotavati, ali meni je bilo dosta

cuba -> RE: Muško (23.4.2010 22:26:50)

Meni je moj dida za svadbu dao kuvertu sa novcima a u kuverti je osim sretno mladenci pisalo i: dao vam Bog puno muške dice...za popiiii...[sm=zmeden.gif]

novamama -> RE: Muško (23.4.2010 23:31:29)

kod nas nema šanse da se nešto takvo izusti jer i na samu naznaku toga, dakle, prije ikakve rasprave, mi žene, dakle sestra, mama i ja, dajemo do znanja da nas nitko neće zaj****ti...i da se u našoj prisutnosti ne veličaju muški u korist žena...

ravnopravnost i gotovo, ali ipak, uvijek se žene moraju izboriti da ih se poštuje, muškarce se poštuje 'po defaultu'!!!

hvala mojoj mami da se od naših malih nogu borila za mene i sestru, u strogo patrijarhalnoj obitelji!!!

(i dala nam duge jezičine da tu borbu nastavimo i same[sm=smiley36.gif])

FIONA -> RE: Muško (23.4.2010 23:40:33)

...a kaj je čudno...svi znamo od kuda i od kada je to došlo!...

ako se ljudi i dan danas ponašaju kao da žive u 19. stoljeću što su vam čudne takve izjave...

konkretno moj deda uvijek govori da je bar imao uz dvije kčeri još i sina...bar bi netko ostao doma na imanu a danas on sam u ogromnoj kućerini sa gospodarskim zgradama i velikom okućnicom, a da ne pričam o zemlji za rad...to je mentalitet iz tog doba jel je praksa bila da sinovi nastave voditi imane a ženska djeca su se udavala i odlazila od kuće...

kako bi moja mama koja je odgajana u takvoj sredini mogla biti 100 % mog mišljenja...Hvala Bogu pa je ali da i nije kao recimo što je mama od Cvrčak rekla na svadbi...potpuno razumijem da nije bilo iz zle namjere kao što mi tumačimo...za ljude starije dobi ima neku drugu težinu...

mene brinu ovi šupljeglavci koji su se zlegli prije 25-30 pa mi imaju takve izjave...

mariola -> RE: Muško (24.4.2010 12:32:57)

Kod nas nema toga, ni s moje ni s mm-ove strane. Sva djeca su jednako vrijedna.A što se tiče podjele imovine, mm, njegov brat i sestra su svaki dobili jednako. Na mojoj strani smo sestra i ja i kod nas je podjeljeno ravnopravno a tako bi bilo i da imamo brata.

ninolina -> RE: Muško (24.4.2010 12:41:51)

ni kod nas nema podjele...moji su jednako podjelili na brata i mene...sestre su djelile dio od svog tate...mm ima puno toga za podjeliti s bratom ali to me ne zanima...meni stvarno ne treba ništa od njegovih a on ako hoće s bratom se natezati za nešto ja mu neću stajati na putu...njegov brat brine o svemu tome doma i nevidim smisao u tome da mui poslije nešto uskratimo...koliko iamo imamo...a moja djeca će dobiti svi jednako...nema pravila muško - žensko

Jack_Tequila -> RE: Muško (24.4.2010 13:04:08)

Odlučio sam ignorirati ovaj topic.

Duve -> RE: Muško (24.4.2010 13:07:07)

IZVORNA PORUKA: Jack_Tequila

Odlučio sam ignorirati ovaj topic.

samo ti napiši svoje mišljenje [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mišica 666 -> RE: Muško (24.4.2010 14:16:46)

evo ja imam doma jednu curicu i stiže nam druga cura u 6. mj. i svi smo doma sretni ali kad drugima kažem da nosim opet curic a samo šta ne kažu a jebi ga mislim kao da imam rak ili tako nešto. jedna je čak rekla " a volit će se i ona" pa normalno da će se voliti da rodim ježa volila bih ga. a u današnje vrijeme kad je tako teško dobiti dijete ili se djeca rađaju bolesna je uopće grijeh pomisliti o tome.  pa bitno je da je dijete živo i zdravo a svoje cure nebih dala za cijeli svijet.

anuska08 -> RE: Muško (24.4.2010 14:20:03)

Ja sam jednom pop[sm=smiley35.gif] kad mi je jedan frend rekao da je bio na fešti jer mu je frend postao tata i dobio kčer i da su tako feštali kao da je dobio sina!!!!!!!!!![sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]
Koji mi je to primitivizam!!!!!![sm=smiley7.gif]

Anoniman -> RE: Muško (24.4.2010 14:33:31)

ma, nemam niš pametno za reći na ovu temu, moje cure su meni zlata vrijedne a i ovo četvrto nek samo bude zdravo... totalno mi je svejedno kojeg je spola.
Makar... pri nama u ovom dijelu Prigorja gdje je rođen moje deda, živjelo se u MATRIJARHATU, kak su Majča rekli, tak je morale biti! A rintali su svi ko konji, bez razlike, s tim da su moji pradjed i prabaka kad im se jedina kćer udavala, najprije njoj dali na dvorišću kuću napraviti a sinovi su si mogli i sami - dobra politika! Nije loše! [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>