njanja -> Odgoj: 1-2-3 tehnika (5.5.2010 10:37:43)
|
Kolega mi je donio knjigu o odgoju djeteta...odnosno kako riješiti protetsiranja, cendranja, neposlušnost....Tek sma pročitala, jučer počela, 40 tak stranica, a panoata je u tehnici 1-2-3 (time out)...Dakle, poanta je da mi svi mislimo da su djeca mali odrasli i da se tako prema njima ponašamo...ali nisu...i kada im puno objašnjavamo zašto se nešto ne smije, oni čuju samo prve 2-3 riječi, a ostalo ignoriraju jer nisu odrasli...Zato predlažu tehniku 1-2-3...Npr:Jan se baci na pod...ja kažem: jan digni se!On i dalje leži....ja brojim 1....ne diže se....2.....ne diže se....3 i ide npr u sobu na 5 minuta time outa tj kao neka kazna, ali ju tip valjda u knjizi nije smio nazvati kaznom... Kada pročitam knjigu do kraja javim dojmove, abaš danas idem na roditeljski pa ću pitati tete isto što misle o tome.... Tip kaže da ukoliko mama i tata ne raspravljaju puno i doslijedni su u toj tehnici da dijete vrlo brzo shvati TKO JE ŠEF i da već na 1 reagiraju.... Odnosi se na djecu od 2-12 god.... Šta mislite????
|
|
|
|