zvrkova kuhinja- SLATKO (Puna verzija)

Forum >> [Obiteljski život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ZVRK -> zvrkova kuhinja- SLATKO (13.10.2008 12:59:32)

                                       PETIT SA JABUKAMA                                                                


SASTOJCI;;;1-1,30kg jabuka,  350gr šećera,  2 vanilin pudinga,200gr čok za kuhanje,petit keksi oko 500gr   


jabuke očistiti i naribati te skuhati u 6dcl vode i šečerom.kuhati 5 minuta da jabuke malo omekšaju.prašak od pudinga izmutiti u manjoj posudici pa ga skuhati u smijesi jabuka,vode i šećera.po želji se može dodati malo cimeta.kekse se namoče u toplo mlijeko i slažu u tepsiju pa se na kekse stavi vruča smijesa ,pa opet keksi pa smijesa i tako dok se ne potroši smijesa.ja volim da zadnji red budu jabuke pa se na njih prelije otopljena čokoladna glazura.  staviti u frižider da se ohladi i     DOBAR TEK


p.s.-ovaj kolač može trajati dosta dugo jer nema sastojka koji su lako pokvarljivi(tipo mlijeka),ali neće vam trajati jer je jaaaaaaako fin  [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ZVRK -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (13.10.2008 13:14:32)

  TORTA FANTAZIJA(smrznuta sladoledna torta)


sASTOJCI---
6 pudinga od vanilije,2L mlijeka,12 žlica šećera,2x250gr maslaca,300gr oraha(sameljenih),300gr petit keksa(sameljenih),300gr kokos brašna,200-400ml slatkog  vrhnja za šlag(u tetrapaku)i malo naribane čokolade za ukras


pudin i šećer skuhati u mlijeku i pustiti tu smijesu da se dobro ohladi te dodati maslac(sa mikserom izmiksati da se bolje spoje).smijesu podijeliti u 3 dijela pa u jednu dodati kokos,orah i petit kekse.to sve složiti u kalup(nije važan redosljed)staviti šlag pa ukrasiti.


p.s.prije posluživanja pustiti da stoji 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se malo otopi..     DOBAR TEK




božica -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (29.10.2008 9:19:46)

IZVORNA PORUKA ZVRK
BAJADERA-400gr šećera,8žl.vode,150 gr magarina,150 gr oraha(pola sameljeni pola nasjeckani),150gr mljevenih petit keksa ,3 reda čok.za kuhanje.


skuhati šećer i vodu te dodati margarin,pa orahe i kekse.podijeliti smjesu na pola te u jednu smjesu dodati čokoladu .sve to po želji preliti sa čokoladom i po tome prstima posuti malo oraha

[/quote]




božica -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (29.10.2008 9:21:03)

IZVORNA PORUKA: ZVRK

ROĐENDANSKA TORTA VOĆNI FIL-


BISKVIT- od 8 jaja,8 žl.šećara,8 žl.brašna i 2 pecilna praška.VOĆNI  FIL(krema)-2xvoćni jogurt od željenog voća,500ml sl.vrhnja za šlag u tetrapaku(malo odvojiti za ukrašavanje,instant želatina i željeno voće.       prvo izmiksaš sl.vrhnje do pola pa dodaš jogurte i instant želatinu pa izmiksaš do kraja.šećer dodati po želji.u gotovu smijesu dodati narezano željeno voće na mnje komada i pomiješati sa kuhačom i smjesa je spremna za filanje biskvita.biskvit namočiti sa 2dcl vode u koju smo dodali 6-7 žl.šećera i sve to zakuhali na ''vatri''.


čOKOLADNI  FIL(krema)--biskvit kao i gore,      6 friških jaja,200gr čok.u prahu,malo štaub šećera i 150 gr maslaca.u veću terinu(zdijelu)staviti čok i šećer pa pomiješati.u to dodati otopljeni maslac(iz mikrovalne ja napravim)i miksati sve skupa.u smijesu dodati JEDNO PO JEDNO ŽUTANJCE i miksati dalje.kada je smijesa napravljena u to dodati snijeg od bijelanjaka koji miješamo sa KUHAČOM ili sa ŽICOM nikako sa mikserom.     biskvit iso namočiti kao i gore a tortu ukrasiti po želji.ja otopim čok za kuhanje pa prelim preko biskvita pa sa šarenim mrvicama za kolače ukrasim




božica -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (29.10.2008 9:21:46)

IZVORNA PORUKA: ZVRK

VOĆNA ROLADA--biskvit--6 jaja,6žl.šečera,3žl brašna,1 pecilni prašak,2 žl.kakaa ili čok.u prahu(tamnije tijesto)     krema--2dl mlijeka,250gr šećera zakuhati.u to dodati(kao puding)3 jaja i 2žl.brašna.kada se  smjesa ohladi dodati 200gr maslaca koji izmiksaš  i spremno je za filanje.


biskvit staviš na mokru krpu i još jednu preko njega da se malo svlaži.  namaži biskvit sa kremom,poslaži voće(može različito)i zarolaj.sve to ukrasiti sa šlagom na koji naribam čokoladu na grubo za dekoraciju.





ZVRK -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (3.11.2008 7:41:40)

PARFE KREMA








Objave: 1368
Član od: 17.12.2007
Mjesto: BUZET
Status: prisutan [image]http://www.ringeraja.hr/forum/image/blank.gif[/image]


0.5lit mlijeka,4 žumanjka,4žl.šećera,4v.šećara mješati na pari da se zgusne.u toplu smjesu dodati želatinu.pustiti da se ohladi cijela smijesa bar 1 sat i onda pomiješati sa 0.5lit slatkog tučenog vrhnja kojeg smo ''šlagirali''



po želji možete slagati na piškote(kao za tiramisu)brzo i fino




ZVRK -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (28.3.2009 15:07:35)



         PRINCEZE
 
KREMA-3 žutanjka,150gr šećera,40gr(1žlica)BRAŠNA-treba izmiksati zajedno i skuhati u 0,5litre mlijeka.kada se krema malo ohladi dodati 70 gr maslaca(margarina)
 
 
TIJESTO-3 deci vode,8gr maslaca,malo soli zakuhati na vatri.(maslac se mora otopiti).maknuti sa vatre.
            -u to dodati 160-200gr brašna i sve lijepo zamiješati sa kuhaćom u kompaktnu smjesu(tvrdo).kada se smjesa ohladi dodati 3-4 jaja(jedan po jedan)!
 dodati pecilni te staviti u tepsiju ''hrpice''sa žlicom na masni papir i staviti peći u jako zagrijanu pećnicu(250) pa onda smanjiš na 220 te pečeš 20-30minuta(ovisi kako peć radi)
NE OTVARATI RERNU DOK SE TIJESTO PEĆE JER ĆE PASTI
 
 
napomena-kremu raditi kada se kore malo ohlade te treba stavljati toplu kremu u njih
                AKO nemate onaj tuljak(špricu) za puniti možete je napraviti od masnog papira.




ZVRK -> RE: zvrkova kuhinja- SLATKO (18.4.2009 9:14:13)

      KOKOSOVE ŠTANGICE(bajadera od kokosa)
 
SASTOJCI-300gr mljevenih keksa
                300gr kokosovog brašna
                250gr margartina
                250gr šećera
                400ml vode
                200gr čok.za kuhanje
                2 žl.ulja
 
 skuhati šećer sa vodom i dodati mljevene kekse i kokosovo brašno.smjesu podjeliti na pola i razvuči na foliji u obliku pravokutnika.
pustiti da se smjese malo ''stegnu'' po jednoj smjesi preliti polovicom čokolada rastopljene na pari sa 2 žl.ulja.na to staviti drugu ohlađenu smjesu te lagano stisnuti da se zaljepe te sve preliti ostatkom čokoladne smjese.
poslije rezati na štangice
DOBAR TEK




Stranica: [1]