Anoniman -> RE: lolita sindrom (12.5.2010 16:41:21)
|
pa, u svakom slučaju je roditelj taj (u slučaju ženskog djeteta, mama pogotovo) koji će dijete usmjeravati... osobno mislim da moje cure nemaju od koga učiti takve stvari, jer ja cijeli život nosim niske pete i ne nosim minice uopće. oblačim ih uvijek tako da im je suknjica otprilike do koljena ili ako je baš jako vruće, kratke hlačice, koje ne otkrivaju gaćice. to je čisto iz pristojnosti... s druge strane, djeca od cca 3-4 godine prolaze kroz normalnu fazu "princeze, balerine, mladenke" kad bi se stalno presvlačila, to je igra. međutim, i tu igru treba diskretno usmjeravati prema granicama ukusa i pristojnosti. kad se dijete dođe pokazati i pita je li lijepo, treba iskreno reći, "ovo mi je lijepo, ovo mi baš i nije, jer ti se vidi... ovo ili ono... i takva ne možeš na ulicu" glede šminke... mene je već P. pitala kad će ona moći imati ruž za usne, rekla sam joj za 10 godina, kad narasteš, sad si još mala i labelo ti je dosta. pa me pitala i za štikle, ona je veća rastom i nosi br. 36, a štikli već ima po dućanima tog broja. rekla sam joj da bi joj to bilo loše za kralješnicu i da je bolje da ima cipele koje će joj držati nogu, jer se ona još razvija... znači, sve se može... ako majka ne može na kraj sa svojom kećri, tko će moći... a iskreno, meni je ŽAO djece koja vać tako mala glumataju odrasle, jer djecu treba pustiti da ižive svoje djetinjstvo, to je jedno i jedinstvano vrijeme u životu, nikad se neće vratiti!
|
|
|
|