njanja -> RE: Ultimatumi (13.5.2010 10:04:08)
|
Joj svašta sma sada napisala i nije mi prihvatilo post.... Uglavnom, htjela sma reći da ultimatum treba postaviti u stilu MRKVE i ŠTAPA, nagrade i kazne.... ili ćeš staviti kapu ili ne idemo van->>>>AKO STAVIŠ KAPU, IDEMO VAN I IĆI ĆEMO U PARK NA LJULJAČKE, AKO NE STAVIŠ, NIKUDA NE IDEMO Daj ruku preko ceste ili idemo kući.->>>>AKO DAŠ RUKU, IDEMO DO KIOSKA KUPITI TI BANANKO, AKO NEDAŠ RUKU, OSTANI SAMA TU, A JA IDEM SEBI KUPITI BANANKO Lijepo se igrajte inače idemo kući->>>>AKO SE LIJEPO IGRATE, DONJETI ĆU VAM JOŠ IGRAČAKA, A AKO SE NAVLAČITE, UZET ĆU VAM SVE IGRAČKE Mislim da na taj način dijete ima IZBOR, ali onaj koji si mu ti postavila i tu uči da se dobro dobrim vraća i obrnuto... Ja sam odgojena na sistemu nagrade i kazne-u stilu-ako ovaj tjedan položim sve kontrolne sa 4 i 5 mogu u disko i mogu se vratit doma ujutro u 5 h, ali ako dobijem 1, nema ovu subotu diska. Na taj način sam zapravo imala poticaj da budem dobra, a i lakše sam učila jer sam znala što me na kraju puta (tjedna) čeka i shvatila sma da se isplati biti "Dobar".... Jan mi je sad taman u fazi da ne mogu još na ovaj način s njim, ali trudim se, npr ako mi se neda da ga presvučem (zadnjih 10 tak dana neda presvuči pelenu) ja mu ponavljam da ako bude dobar da idemo na plažu bacati kamenčiće, a ako ne, neka ostane doma i neka mu bude dosadno.....Kad tad će doći u fazu da shvati da se dobro ponašanje dobrim vraća......
|
|
|
|