MiniMama -> hiperaktivni klinci? (13.5.2010 11:57:24)
|
Jutros mi došla frendica na kavu sa svojim malim od 5 godina koji je nemoguc! Apsolutno ništa mu ne može zabraniti jer je on naprosto HIPERAKTIVAN. Cijeli stan mi izgleda kao da je bomba pala. I tako gledam malog treminatora kako mi demolira stan i pratim njene reakcije. Mlada dama sjedi sa svojom šalicom kave u ruci, pepeljarom u krilu i svako toliko dobaci "ljubavi, smiri se", a mali uopce ne trza na nju. Pokušala sam joj fino reci da joj se dijete otelo s lanca, a ona mi je samo odgovorila da sam JA tome kriva, jer da sam joj dopustila da puši u kuci, umjesto na balkonu imala bi ga na oku. Molim? Pa i ja sam pusac pa nikad ne pusim u kuci, a njen sin je jos asmaticar i na sam spomen dima pocne kašljati ko lud. i ljubazno joj pokušam objasniti da kroz staklena balkonska vrata ipak ima dijete na oku i da nije problem u mojim zabranama nego da je njeno dijete neposlušno. Kad ja nešto zapovjedim on me uvijek posluša, ali to kratko traje. s druge strane, glupo mi je skakati za tuđim djetetom, kad je mami vec svejedno. njeno objašnjenje za neposluh je jer je mali hiperaktivan i ona mu ništa ne može. Nažalost, u zadnje vrijeme stalno čujem od mama kako su im djeca em živa, em hiperaktivna, a nitko ne ide doktoru, svi se razbacuju dijagnozama za koje mi se čini da su samo opravdanja za vlastiti neuspjeh. jesam opet ja konzerva ili šta? ali zbilja mi idu na jetra ta navodno hiperaktivna djeca koja su zapravo samo razmažena i neodgojena. Sigurna sam da puno vas oko sebe ima primjer takvih klinaca i kako se vi postavite u svemu tome kada vam krenu haraciti po kucama? razgovarate s mamom ili naganjate dijete? samo da napomenem, dok sam bila u wc-u, mali je jednu po jednu pelenu iz paketa bacao preko balkona dok nisam došla i krenula urlati. mama je i dalje bila u istoj kava-cigareta pozi. nezainteresirana.
|
|
|
|