Krky -> RE: Kako reagirati kad te dijete udari (16.10.2008 13:34:02)
|
Cure drage, možemo mi pričat i savjetovat, ali klinci nisu roboti štancani u tvornici i svi ne reagiraju isto. Mojim velikima ne pada na pamet da mi uopće kažu nešto ružno, a kamoli da dignu ruku na mene, al dobro oni su veliki. Dok su bili mali, jako mali oko 2 god. kad bi digli ruku, uhvatila bi je i oštrim pogledom rekla da se to ne smije i da to boli, međutim ako bi to netko napravio u bijesu i više puta, donio bi po guzi uz upozorenje da sam rekla da se to ne radi. I nije mi ni žao, ni krivo niti ne mislim da sam im povrijedila osjetljive dušice. Ni blizanci više ne mlate nožicama kad ih presvlačim, a znali su me gadno opalit u trbuh u bjesnilu. E sad, Dini sam mogla objasnit i to bi odmah upalilo....zadnji put kad je netko od četverca dobio je bilo kad mi je bijesno tresnuo vratima (11,5), a prije toga me krivio da sam ja kriva jer sam mu kupovala male papuče (bio sa mnom). Kako ko hoće, ali kod mene šamaranje i udaranje roditelja nije prihvatljivo i to im pokazujem odmalena. (Upravo pitah isto dijete da li sam opasna ili stroga, rekao je da ne, a ne zna zašto ga pitam i puno razgovaramo o odnosima i situacijama i pravim i hipotetskim, pa pretpostavljam da mi ne "diže perje" tom izjavom). Naravno, dosta prije takve sankcije su upozorenja i razgovori.
|
|
|
|