MiniMama -> RE: Znakovi i rješenja ako je dijete krenulo krivim putem (18.5.2010 11:20:29)
|
Slazem se s gore navedenim, ali sta ako je moje dijete to koje je mlatretirano od strane drugog? i sta ako roditelji ne reagiraju?? vec 4 godine nam mala dolazi iz skole izubijana. svako malo nekakva masnica jer ju je neki djecak klepio. i zoves uciteljicu, uciteljica zove roditelje, roditelji se prave blesavi, nije on kao. uciteljica se zali dalje, umjesa se i socijalna skrb, razgovori s roditeljima i nikakvog efekta. i sta onda?? Sta da ja kazem djetetu u takvoj situaciji? zali se uciteljici? da idem ja mlatiti malog? da joj kazem da se brani? i pricamo o djetetu od 10 godina. i kako se drzati uputa kad klincu u jednom trenutku moras reci "ipak postoje iznimke". kako da ja njoj objasnim da je to dijete s posebnim potrebama, da mora biti dobra prema njemu, ne provocirati, da nije svakome lako s obitelji. i sta da ona o tome misli, a mobitel joj je u sahtu i fali joj pola prednjeg zuba jer je na izletu dobila salicu u zube! kako u svemu tome ispravno odgojiti dijete kad moras uvesti IZNIMKE. Kako u svoj toj masi informacija prepoznati pravi problem? kako ostati dosljedan u odgoju kad si prisiljen odpocetka uciti dijete da prezivljava?mozda sam pesimisticna, ali drustvo nam je u ku[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley35.gif[/image]. i koliko god se mi trudili utjecaj okoline je prejak. sve napisano krasno izgleda, samo hocu reci da je roditelju zbog okoline postalo jako tesko postalo uociti problem.
|
|
|
|