Tsmee -> RE: HSG (21.10.2008 14:17:29)
|
Draga Tikice, evo ja sam bila na HSGu u Merkuru u ožujku ove godine. Pretraga nije baš prekrasna, ali ne traje dugo pa je OK. Uglavnom, kod mene je bilo ovako: primili su me u utorak u bolnicu, napravili samo anamnezu i citološku pretragu da vide da nemam gljivice (traje 2 minute uzimaje uzorka) i pustili me u sobu. Sama pretraga je bila sutradan pa su me upozorili da od ponoći ne smijem ništa jesti i piti jer za pretragu trebaš biti natašte. Drugi dan ujutro su mi dali neke dvije injekcije za opuštanje/protiv bolova i za nekih dva sata me pozvali na samu pretragu. U ambulanti su mi, kako oni kažu, namjestili aparaturu. To je postupak u kojem ti kroz grlić maternice provuku jednu cijev i namjeste je kako bi kasnije mogli kroz nju puštati kontrastno sredstvo: s obzirom da se grlić maternice širi, to i prilično boli, ali traje 2-3 minute pa nije problem. Nakon toga su me na krevetu odvezli na rendgen. Tamo mi je doktor kroz postavljenu cijev ubrizgao kontrastno sredstvo pa su to onda snimali rendgenom. Mene je to ubrizgavanje jako boljelo, dok neke cure s kojima sam pričala kažu da njih nije uopće. Doktor mi je kasnije objasnio da su kod mene vjerojatno bili lagano začepljeni jajovodi pa ih je samo to ubrizgavanje odčepilo što je naravno boljelo (nalaz je bio uredan). Nakon pregleda vratili su me u sobu. Inače se pušta žene isti dan popodne doma, ali mene su još zadržali preko noći jer imam neke alergije pa da me još prate. Treći dan ujutro išla sam doma. Samo da ti napomenem (jer to meni nisu rekli pa sam se prilično uplašila) da je nakon pretrage normalno krvarenje, gotovo količinski kao menga, meni je trajalo 3 dana. Ne znam je li ti ovo pomaže ili si već bila pa sve znaš, no u svakom slučaju sretno i držim fige da ti sve kasnije prođe kao meni - nakon te pretrage nisam više ni dobila mengu i sad okrugla čekam malu popišulju za Božić [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|