hortenzija
|
slažem se s ovim gore. nažalost za naš hrvatski standard 30 000 kn jest poprilična svota, ali ako se malo bolje promisli, ljudi će bez razmišljanja dati tu istu, pa i puno veću svotu za neusporedivo beznačajnije stvari i događaje. Npr. danas svi uglavnom plaćaju zubne proteze, privatne zubare (što je podjednako skupo) ili skupe naočale kod privatnih liječnika (već duuuuuuuuuugo nisam čula da netko npr. zube naručuje preko hzzo-a jer se zna što će dobiti preko države), ali ako se netko odluči na porođaj kod privatnika, onda si bahat jer "se ta svota može upotrijebiti u bolje svrhe". ???????????? koja je to bolja svrha od rođenja djeteta??? kako ne, zubi su puno potrebniji od sigurnog poroda i zadovoljne majke. Ili, svi bez razmišljanja plaćaju skijanja, ljetovanja ili plaćaju skupe popravke automobila, a svi znaju koliko košta popravak slupanog auta, ili registracija, i zbog toga ulijeću u minuse ili dižu kredite, što je izgleda potpuno opravdano. Mislim da će ovakav stav, da je bolje "uložiti u nešto drugo", a ne u porođaj i bebu, biti kod nas prisutan još dugo. Razlog je tome što je Podobnikova klinika prva takva kod nas, a naši ljudi općenito ne vole novitete. Drugi što svi misle da bi vrhunska zdravstvena usluga trebala biti besplatna, što je atavizam socijalizma, a toga nema nigdje u svijetu. Dalje i to što su ljudi jalni na Podobnika i na one koji tamo idu, opet zbog stava da to nije potrebno (?) i što si to netko može priuštiti. A mislim da se uopće vrlo malo drži i do trudnica, porođaja i novorođenčadi, "jer žene su do prije 50 god rađale u polju, a što ove današnje trudnice hoće, epiduralnu i muža na porodu!" Mislim da ni članci po novinama ne idu u prilog Podobniku, jer ispada da je jedino što se zna o njemu i po čemu je on poznat to što se kod njega porađaju žene nogometaša i biznismena, što uopće nije istina. Većinu pacijentica su žene prosječnih primanja koje dobro znaju što plaćaju i hoće nešto bolje za sebe i dijete. Samo da kažem još da mi nije namjera reklamirati njegovu ustanovu, svaki račun plaćam i nemam nikakve veze s tim doktorom.
|