Bubu -> RE: Podobnik (7.6.2010 22:16:24)
|
IZVORNA PORUKA: Wukovarka Rodila sam u Vinogradskoj, gdje su me po samom dolasku pitali hoću li epiduralnu koju nisam htjela jer sam htjela osjetiti čin rađanja koji je sveprisutan od kad kroči ljudska noga ovim svjetom. Znači...u koju god bolnicu da dođeš imaš izbor, a ta tri dana svatko može izdržati. O podobniku ne znam ništa, svaka čast čovjeku na školovanju i napretku, ali molim lijepo...žene rađaju tisućama godina po oranicama, štalama i ulicama, zašto je sada takav problem roditi u krevetu toplom i uz brigu lječnika. Nitko ne ide Podobniku zato da ga ne boli. Već da se osjeća kao čovjek. Ako ćemo o rađanju po oranicama ne znam zašto se onda vozimo autima, imamo televizor i lift, zašto djecu ne vozimo u drvenim tačkama umjesto kolicima? Bilo da ideš frizeru, zubaru, u restoran, u dućan....uvijek ćeš se bolje osjećati u okolini koja je čista, smirena i u kojoj se brinu za tebe. I nitko ne pravi nauku oko rađanja, već ta smirenost i sigurnost koja utječe na psihu, a koja ima jako važnu ulogu za vrijeme poroda...e o tome pričamo. Mislim da stvarno nema smisla više lupetati off topic. Uvijek će se naći žena koje će misliti da je to bacanje novaca, i onih koje su to proživjele i sigurne su da je to najbolje uložen novac ikad. Ovdje je žena pitala za iskustva, a ne mišljenje. A ono u čemu se svi slažemo je da je žalosno da uz svu lovu koju dajemo zdravstvu, ljudski tretman trebamo potražiti kod privatnika i to masno platiti.
|
|
|
|