Zlostavljanja unutar crkve (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

njanja -> Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 14:29:11)

izvor: 24sata.hr Papa Benedict XVI. molio je u petak oprost od Boga i žrtava koje su kao djecu zlostavljali svećenici. Obećao je da će Katolička crkva učiniti sve što je u njenoj moći da se takvo što nikada ne ponovi. Ovo je jedan od najjasnijih i najizričitijih Papinih komentara o zločinima u Crkvi. U propovjedi pred 15.000 svećenika na Trgu Sv. Petra rekao je kako je Godina svećenika ukaljana jer su 'zločini svećenika izašli na svjetlo, posebno zlostavljanja mališana'.
- Mi također čvrsto molimo oprost od Boga i upletenih ljudi, te obećavamo da ćemo učiniti sve što možemo da se takvo zlostavljanje nikada ne ponovi - rekao je Papa i dodao da će Crkva uvesti strožu kontrolu muškaraca koji ulaze u svećenstvo
 Komentirajte situaciju! Jedino što ja mogu komentirati je rečenica....kako je Godina svećenika ukaljana jer su 'zločini svećenika izašli na svjetlo, posebno zlostavljanja mališana'. Da nisu izašli zločini na svjetlo onda godina ne bi bila ukaljana??? ono što se ne zna, ne šteti???? strašno

cuba -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 15:56:47)

Ma kako oni samo mogu strože kontrolirati muškarce koji postajući svećenicima ulaze u crkvu?? Šta će im raditi psihološki profil i po tome viditi jel neko pedofil ili nije?? Totalno je gnjusno to što se u crkvi događa, to smo svi znali i bez da je Papa na glas izgovorio... užasno je svakako a posebno kad to rade ljudi koji su osjetili Božji poziv i svoj život posvetili Bogu. Upravo bi oni trebali biti stup i moral društva....a ako tko to nije to su onda oni....

Anoniman -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 16:26:48)

...pedofila nema baš tako puno kao što se priča... ima ih i među običnim ljudima. Papa se ispričao za pedofiliju unutar Crkve. Tko će se ispričati za sve ostale pedofile???? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Svaki čovjek je Božja slika, ne samo svećenik! Svatko se treba držati osnovnih moralnih zakona, ako ne Božjih zapovijedi, onda onih koje su u njegovoj savjesti.
Koliko više ima onih koji su oženjeni ( ženidbom su se obvezali na doživotnu vjernost!) a zatočuju svoje kćeri, pastorke, djevojke i godinama ih zlostavljaju, naprave im po 10-ero djece! Ja takav slučaj nisam čula među svećnicima!
Po mom mišljenju se oni kojima je dokazano da su pedofili, trebaju kazniti a ostale se treba pustiti na miru da rade svoj posao i žive svoj poziv!
Ovako se baca sjena na Crkvu da su svi svećenici takvi, a to nije pošteno!
Eto, to je moje mišljenje!

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (11.6.2010 18:01:34)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Brisani uporabnik -> [Obrisani korisnik] (11.6.2010 18:03:23)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zvonki -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 18:04:29)

Vrag je moćan. Toliko i da se uvukao među svećenstvo. Ako uzmemo u obzir da su i oni od krvi i mesa, za pretpostavit je da se takav slučaj može i tamo naći. Ali, crkva je ogromna, rekla bih jedna od najvećih institucija. Nemate pojma koliko đavolskih duša radi ne bi li barem jednog čovjeka maknula iz crkve a samim time i od Onoga kojega se najviše boje. Ne zaboravimo koliko je Bog velik. Svaki zločin će vjerujte biti pravedno naplaćen. Ali, rasipanjem ovakvih informacija o zlostavljanju pojedinih svećenika, samo radimo loše i odbit će prvo nas kao roditelje od tih ljudi. A ima ih tako divnih, tako požrtvovnih, tako od Boga...Vjerujte mi...

natalijax -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 20:39:41)

kakvi oprost,kad znaš da si učinio nešto tako gnjusno,ja mislim da takve grijehe nemože oprat ni cjelodnevno ispovjedanje

Anoniman -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 20:50:24)

cvrle, znam za jedan slučaj - završio je u zatvoru. o tome pričam. vjerujem da je ovaj koji je "u samostanu" tamo privremeno, dok ne završi suđenje. onda će se vidjeti.

i slažem se sa Zvonki, i ja sam upoznala divnih ljudi! njima nije lako kad se ovako priča, jer se osjećaju kao budale. čitav život predano žive svoj poziv a onda ih se trpa u isti koš za zločincima. grozno!

girlpower -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 21:03:22)

u svakom polju ima korova ne postoji ta uzrecica bez veze,takvi slucajevi su za svaku osudu.odvratno za cuti a kamoli prozivjeti.toliko ima toga sto se dogadja da cisto je neshvatljivo kako i zasto se to dogadja.kao sto se zgrazam na takvim dogadjajima jos vise me zgrozi kad roditelj ubije svoje vlastito dijete kao danas u vjestima[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]pa ankon takvih stvari sto jos moze biti cudno?zalosno

tikica_69 -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 21:08:51)

IZVORNA PORUKA: njanja

- Mi također čvrsto molimo oprost od Boga i upletenih ljudi, te obećavamo da ćemo učiniti sve što možemo da se takvo zlostavljanje nikada ne ponovi - rekao je Papa i dodao da će Crkva uvesti strožu kontrolu muškaraca koji ulaze u svećenstvo

A sto je sa svecenicima koji su vec pocinili zlostavljanja? Zasto ih se ne stavi na stup srama i izopci iz crkve?
Lako je laprdati za unaprijed, treba rijesiti ovo sto traje...
Nikako mi nije "sjeo" ovaj naci-papa [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

novamama -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (11.6.2010 22:09:48)

u svakom žitu ima kukolja...

STOP PEDOFILIJI, MA GDJE BILA[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

troubled -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 7:02:35)

svako zlostavljanje, bilo gdje i bilo kakvo, je za svaku osudu...
kad se to dogodi u redovima crkve, gdje se ljudi i djeca utječu s potpunim povjerenjem  ima još veću težinu...
ali definitivno nisam za generaliziranja...
srećom, pa su ipak većina svećenika divni ljudi, odani bogu i dobrome...

Bebys -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 9:45:33)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]
IZVORNA PORUKA: Mariachi

...pedofila nema baš tako puno kao što se priča... ima ih i među običnim ljudima. Papa se ispričao za pedofiliju unutar Crkve. Tko će se ispričati za sve ostale pedofile???? [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Svaki čovjek je Božja slika, ne samo svećenik! Svatko se treba držati osnovnih moralnih zakona, ako ne Božjih zapovijedi, onda onih koje su u njegovoj savjesti.
Koliko više ima onih koji su oženjeni ( ženidbom su se obvezali na doživotnu vjernost!) a zatočuju svoje kćeri, pastorke, djevojke i godinama ih zlostavljaju, naprave im po 10-ero djece! Ja takav slučaj nisam čula među svećnicima!
Po mom mišljenju se oni kojima je dokazano da su pedofili, trebaju kazniti a ostale se treba pustiti na miru da rade svoj posao i žive svoj poziv!
Ovako se baca sjena na Crkvu da su svi svećenici takvi, a to nije pošteno!
Eto, to je moje mišljenje!

potpisujem od rijeci do rijeci...

i zao mije sto se ovako napadju jer toga ima svugdje...

ALI DJAVO TRLJA DLANOVE...JER IMA JAKO PUNO ONIH KOJI NEVOLE NI BOGA NI CRKVU NI IKOGA...samo mrznja na sve[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Bebys -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 9:48:07)

a sta je sa INCESTOM KADA SE SILUJE MALA BEBA...
sta je sa svim ostalim pedofilima...

ZA SVE JEDNAKA KAZNA...KAO I ZA OVE NESRETNE SVECENIKE...SVI PEDOFILI SU ISTI...kakve veze ima gdje su....

ivanaa -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 16:19:53)

za ubit je uvijek al u crkvi je za ubit još više..ja ne poštujem crkvu i nejdem ako baš nemoram-isus da-crkva ne.Moje mišljenje o crkvi je jako ružno i počevši od križarskih ratova pa nadalje kroz lovatore,iskorištavanje,zastrašivanje..[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley21.gif[/image].I Isus sam je već osudio crkvu a danas bi ju vjerojatno spalio

MiniMama -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 16:49:10)

svaka pedofilija je za osudu. i svi trebaju biti jednako kažnjeni. nažalost volimo se prikazivati civilizirani pa nema smrtne kazne kod nas za takve (ili ikakve) zlocine.

slazem da su svecenici ljudi kao i mi i da su sposobni grijesiti, ali problem je i ono odvratno u svemu je što CRKVA zataškava takve zlocine u svojim redovima i što mali postotak njih na kraju bude primjereno kažnjeno.
ako cemo gledati u omjerima, smatram da je jednaki broj pedofila među svecenicima kao i među npr. poštarima. ali koliko ce poštara biti osuđeno, a koliko svecenika?? jer iza crkvenih pojedinaca stoji ogromna organizacija koja pokusava sacuvati svoju poziciju u društvu. a svako zlostavljanje je za osudu i sve ih treba staviti na stup srama.
nek me bog kazni, ali da je moje dijete zlostavljano od strane popa i da mi papa kaze kako je Godina svećenika ukaljana jer su 'zločini svećenika izašli na svjetlo, posebno zlostavljanja mališana, sjedila bi u zatvoru zbog (u najmanju ruku) pokusaja ubojstva pape.

ma da se samo o jednom djetetu radi, a radi se o puno vise njih, odvratno je i za svaku osudu to što se "godina svecenika" stavlja u prvi plan umjesto zlostavljane djece.
i takav papa je moralni stup naseg drustva?? i on ce mi pricati o bogu, međuljudskim odnosima i ljubavi? on koji je javno stavio svoj interes ispred djeteta?

dajte ljudi, molim vas. crkva i bog su dva totalno razlicita pojma. ako postoji pakao i ako zbog ovih rijeci zavrsim u njemu, vjerujem da cu se druziti i s nasim aktualnim papom i zlatnim slojem svecenstva koje pere mozgove nasoj djeci, a bome i s vama koje svjesno zatvarate oci pred takvim ZLOM.

leilany -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 17:19:53)

minimama potpisujem te[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Bebys -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 18:43:52)

mini mama
jedna greska..krivo si shvatila...
godina svecenika je zato DA SE ZA NJIH STO PUTA VISE MOLI ...jer ocito odose krivim putem...to je zato i stavito..ne za pohvalu nego za molitvu...

ostalo...
pedofil je pedofil gdje god bio a papa nema daljinski  upravljac pa da sve vidi...

ivanaa -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 20:49:16)

Kaj je napravio papa pedofilima unutar crkve??Niš!!!Objesila bi i njega i sve svećenike pedofile za jajca na Trgu a ne dala oprost i molila za njih!1Najviše me ljuti što ste prema pedofilima van ckkve ko lavice,a za ove pronalazite isprike.
J.Brajša je isto tako skrivala pedofiliju i mrzite ju a ovi jadni nemili,pa kao nisu pa kao možda nisu..ma daj..
poštujem svaku vjeru i ko hoće nek se ide molit i pred podhodnih al dvolićnost u takvim zloćinima zaista ne opravdavam.
Vjera je u vama,probajte ju sljediti svjesno i čistog srca a ne sljedeći svakojake budale.Ima divnih svećenika,da to stoji,odite njima!

Anoniman -> RE: Zlostavljanja unutar crkve (12.6.2010 22:45:45)

IZVORNA PORUKA: MiniMama

svaka pedofilija je za osudu. i svi trebaju biti jednako kažnjeni. nažalost volimo se prikazivati civilizirani pa nema smrtne kazne kod nas za takve (ili ikakve) zlocine.

slazem da su svecenici ljudi kao i mi i da su sposobni grijesiti, ali problem je i ono odvratno u svemu je što CRKVA zataškava takve zlocine u svojim redovima i što mali postotak njih na kraju bude primjereno kažnjeno.
ako cemo gledati u omjerima, smatram da je jednaki broj pedofila među svecenicima kao i među npr. poštarima. ali koliko ce poštara biti osuđeno, a koliko svecenika?? jer iza crkvenih pojedinaca stoji ogromna organizacija koja pokusava sacuvati svoju poziciju u društvu. a svako zlostavljanje je za osudu i sve ih treba staviti na stup srama.
nek me bog kazni, ali da je moje dijete zlostavljano od strane popa i da mi papa kaze kako je Godina svećenika ukaljana jer su ''zločini svećenika izašli na svjetlo, posebno zlostavljanja mališana, sjedila bi u zatvoru zbog (u najmanju ruku) pokusaja ubojstva pape.

ma da se samo o jednom djetetu radi, a radi se o puno vise njih, odvratno je i za svaku osudu to što se "godina svecenika" stavlja u prvi plan umjesto zlostavljane djece.
i takav papa je moralni stup naseg drustva?? i on ce mi pricati o bogu, međuljudskim odnosima i ljubavi? on koji je javno stavio svoj interes ispred djeteta?

dajte ljudi, molim vas. crkva i bog su dva totalno razlicita pojma. ako postoji pakao i ako zbog ovih rijeci zavrsim u njemu, vjerujem da cu se druziti i s nasim aktualnim papom i zlatnim slojem svecenstva koje pere mozgove nasoj djeci, a bome i s vama koje svjesno zatvarate oci pred takvim ZLOM.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] potpisujem svako tvoje slovo, nisi mogla bolje ovo da napises!!

Stranica: [1]