melaro -> RE: dokle nositi crnu odjeću... (12.9.2010 21:09:48)
|
IZVORNA PORUKA: dami kad žalite za nekom vama bliskom osobom. Skoro će proći 6 mjeseci, dali je rano da počinjem sa malo drukčijim bojama. Ipak je ljeto i vruće je. Smatram daću ipak žaliti cijeli život a ne samo 6 mjeseci, godinu dana... Šta vi mislite ? nova sam na forumu, ali kad sam ovo procitala morala sam prokomentirati. tata mi je umro prije mjesec dana, ja sam treće dijete u obitelji, tatina curica bila i ostala do zadnjeg dana, ja živim sa svojom djecom i mužem sa mojim roditeljima, ja sam svaki dan tatine dugogodišnje bolesti bila sa njim, ja sam bila jedina koja sam ga mogla nagovoriti da jede u bolnici, ja sam bila ta čiji se život vrtio oko tate od rođenja do dana današnjeg, dok sam bila mala meni je njegova riječ bila zakon, zadnjih godina (od kad je obolio) njemu je moja riječ bila zakon..... ovakav odnos kao sto sam ja imala sa ocet ne može se opisati.... kad je umro nosila sam crninu 15 dana, osobno mislim da nema crnine koja može opisati moju bol.... šta znači kad nosi crninu 1 mjesec, pola godine ili godinu dana, znači li to da kad prestaneš nositi crninu prestaneš žaliti???? a okolina... ma nije me briga što viđam ljude koji me odmjere i povuku ruku kojom su mi pošli izjaviti sućut, ženâ koje su mojoj mami rekle da je ružno što ne nosim crninu jer tako ne žalim za njim,..... ne želim i neću slušati primitivne zaključke od ljudi koji me ne mogu i ne žele shvatiti... kakva je korist mojo kolegici koja se za vratove hvatala sa svekrom, godinama nije pričala i onda kad je umro nosila crninu godinu dana, radi ljudi, .... ili kolegici koja se stidjela vlastitog oca, jer je bio pijanac i propalica, nije ga pozdravljala na ulici a kad je umro nosila crno da narod nešto ne zamjeri... nije me briga za primitivce koji misle da ne žalim jer ne nosim crno, jer moga tatu to ne može i neće vratiti, i ja znam da moja bol ni nakog 10, 15 i više godina neće biti manja nosila ja crninu ili ne......
|
|
|
|