anchyzu
|
IZVORNA PORUKA: ivana30 Drage moje mame kako i sama imam nedonošče,zanima me kako napreduju vaši mališani. U kojem tjednu su rođeni,porođajna težina,sadašnja dob,težina,šta papate i sl... evo kako otvaram novu teme pa da se i predstavimo Iva je rođena u 30-om tjednu,teška 1300g i 40cm duga. U inkubatoru je bila 33 dana. Dobila sam injekciju za sazrijevanje pluća pa moje mače nije bilo na respiratoru. Nakon 2 mj. imala je 2320g te smo tada i otpuštene kući. Imala je krvarenje II stupnja,na vježbama punih godinu dana (radile smo po vojti). Redovite kontrole oftamologa,neonatologa,kirurga(zbog bruha),fizijatra,neuropedijatra,uzv mozga, sada već eeg-a,psihologa..... Sada je ona djevojčica od 1.5god i 10kg Prohodala je sa 14mj.Dosta je osjetljiva na promjenu vremena,često bolešljiva a ostalo je hvala Bogu ok. Nadam se da ćemo se ugodno družiti!!! Moja curica je rođena u 34 tjednu,teška 2520grama,dugačka 45cm,,sada ima 6 mjeseci,7150grama, i dugačka je 66cm,još uvijek je na adaptiranom(5obroka dnevno bebimila 1, uskoro prelazimo na 2), pije hipp sokiće, a na žlicu mučimo muke,ne prihvaća ju za sada, bila je u inkubatoru par dana..Još uvijek vježbamo po vojti, obilazimo redovno fizijatre,neuropedijatre,bili smo i na magnetu glave(operirala je mozak sa mjesec dana starosti, i danas smo saznali da nema traga bolesti,nalaz je savršen,jedino nam EEG nevalja, pa je na phenobarbitonu,i tak..svaki dan nas iznenadi nekom novom vještinom,malo kaskamo sa refleksima,ne ide baš po redu,al nadoknadit će se sve to kad tad