martina33 -> RE: Poremećaj u ponašanju? (22.7.2010 18:03:57)
|
Pošto radim u vrtiću kao stručni suradnik,često se susrećem s djecom koja imaju probleme kao što su npr.hiperaktivnost,ispadi bijesa,agresivnost...mi ih šaljemo na obradu,ali nitko,baš nitko neće potpisati i napisati diijagnozu..čeka se škola...djeca su još mala,a kako je poznato da su djeca stalno u nekoj fazi,nitko to ne shvaća tako alarmantno baš zbog tog skokovitog razvoja...Mislim da smo mi svi roditelji vrlo subjektivni i premekani prema našim malim princezama i prinčevima,pa bi možda barem bilo dobro da popiričamo s psihologom koji bi nam možda dao jasnije smjernice oko odgoja-npr.kako biti dosljedan u odgoju i kako reagirati u nekim situacijama...to nije sramota... također,smatram da je za masu stvari kriv i današnji način života i preglupi i agresivni crtići...to sam također primjetila u vrtiću-npr.dječaci su pod utjecajem tzv Ben Tena,Ninđa kornjača i sl. i svaka njihova igra se svodi na to kako nešto uništiti,razbiti,ubiti...katasrofa... Zapravo sam htjela reći da se kod ove djevojčice možda ipak radi o prolaznoj fazi-sada s dvije godine ona počinje pokazivati svoju volju i testira granice do kojih može ići...Ali,nikad se ne zna..Ja se iskreno nadam da je to ipak samo faza...[sm=smiley1.gif]... Život nam govori "Prolazi sve",samo kaj to sve treba izdržat i preživjet[sm=smiley36.gif]... Ja se sad npr.borim s pubertetlijom i sve ono kaj mi je radio kad je bio mali gledam kao sitnicu...Eto,s djecom nikad dosadno [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|