njanja
|
samo da vam nešto ispričam...danas sam se nanervirala ko blesava....kupila sam u T mobileu u 8 mj nobi mob i od početka se brzo praznio, sam restartao, brisao mi slike sa memorijske kartice i nakon nerviranja,, dala ga na servis, vratili mi ga i ponovno se sam od sebe restarta....pa ja danas poludila, i našla u ZZOO-u: „(1) Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna. Traženje popravka ili zamjene Članak 424. (1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio. (2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja. Produljenje jamstvenog roka Članak 425. (1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari. (2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari. (3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio. ....i lijepo im poslala mail da ih traćim novi mobitel jer da ne planiram trošit svoje vrijeme svako malo i nositi mobitel na servis pa čekati 15 dana da mi ga vrate....i zaprijetila da ću ići s tužbom ako mi ga ne daju (raspitala se, podizanje tužbe je 100-njak kuna).... Malo se zabavljam, ali zapravo kolika mi prava imamo, a to ni ne znamo....a i kada znamo, ne borimo se za njih jer unaprijed mislimo da nema smisla i da se borimo sa vjetrenjačama....ali ja se nedam, što god mi ne paše, blo banke, telefonija....ja se argumentirano borim pa šta bude.... javim vam da li sam uspijela..... a vama zakon na znanje