zg_cinik -> RE: caffe aparat (3.8.2010 21:03:24)
|
IZVORNA PORUKA: MiniMama mi imamo jako slican, ako ne i isti taj aparat. kava bude fantasticna. međutim, to ti je jako skup hobi, samo da te upozorim. kilo dobre kave ti kosta od 400 kn pa na dalje.. na toma aparatu nama je bila najbolja franjina kava (ne znam na pamet sad tocno koja vrsta, imam negdje u zg napisano), ali nikad nismo mlili na njegov mlinac nego u ducanu (kazem teti na trojku) jer mi bude puno finija kava. s druge strane, ti tri kave dnevno moras baciti da bi dobila dobru kavu.. aparat treba svako jutro zagrijati prije upotrebe i navecer temeljito oprati. nije ti to samo stisnes gumb i gotovo. mislim, jest, ali kava onda ne valja. i nakon 3 mjeseca gustanja, shvatili smo da nam se vise isplati piti kavu u birtiji i izgustat se nego se igrati s aparatom. pogotovo kad dođu gosti! jao nikad nakuhati dovoljno kava! :(( ali da pohvalim svog muza, dok smo koristili aparat, on ga je prao i kuhao kave. svako jutro bi se prije posla dignuo ranije da mi upali i zagrije aparat, onda bi bacio dvije kave i napunio dozu da ja kad se dignem samo stisnem gumb :) a nisam trudna bila. cure, poceli su upisi u malu skolu dresure muzeva, javite se :) ali aparat je famozan. ako imas para, samo naprijed. svaka kava ispada super na njemu, samo trebas naci onu koja se tebi sviđa.. :) ps. na njemu se da napraviti i super vruca cokolada :) najrađe bi cijeli odgovor pocrvenil, al nema smisla... ak velim da radim s aparatima za kavu... dopusti da nekaj znam... 1. dovoljno je 2-3 minute prije prve kave upalit aparat... 2. ne baca se ni 1. ni 2. ni neznam koja... svaka je super... 3. doze[sm=zmeden.gif]...u aparat kaj sam preporučil ide kava u zrnu... 4. nijedna unaprijed mljevena kava, nemre bit dobra ko netom prije kuhanja mljevena...(nakon par sati hlapi...) 5. vrlo kvalitetna espresso kava se da kupiti za 50-60kn/kg...u Zg... 6.[sm=zmeden.gif] 7.[sm=zmeden.gif] ..... mogel bi još pisati...o kavi...al protiv ovak citiranih argumenata... neznam kaj bi rekel...šokiran sam..[sm=smiley23.gif][sm=smiley23.gif][sm=smiley23.gif] nemojte se srditi...al na ovoj temi više nebum pisal... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|