troubled -> RE: Religijski odgoj u javnom školstvu? (17.8.2010 16:47:23)
|
aj da i ja kažem koju [sm=smiley36.gif] kad je o školi riječ...koliko mi je poznato, a vjerujem da jest....u zadnje vrijeme smiju raditi i rade samo oni ljudi (vjeroučitelji, časne itd) koji su završili pegadošku grupu predmeta iz katehetike... tužno mi je čuti da ima loših iskustava, ali mislim da to nema veze s nedostatkom pedagoškog obrazovanja nego s tim što su i oni, kao i mi, ipak samo ljudi...pa kao što ima boljih i manje dobrih profesora matematike, tako je i s vjeronaukom... inače, i ja sam mišljenja da bi bilo bolje da se vjeronauk organizira pri crkvi....ali na to, na žalost, ne možemo utjecati... u praksi sam imala i muslimana i pravoslavnih...curicu koja je s mamom mantrala hare krishna...i o svemu tome smo zajedno u razredu razgovarali... doduše...to je bila moja slobodna volja, a ne nešto što mi ide u popis obveza... što se organizacije nastave tiče...najčešće se nastoji organizirati tako da je vjeroanuk prvi ili zadnji sat da djeca koja ne idu mogu biti kući za to vrijeme...u velikim školama, s puno razreda, naravno da je to praktički nemoguće... škola je ta koja organizira kud s djecom za to vrijeme... u mojoj školi je praksa da, s obzirom da sam tada i ja slobodna, djeca budu sa mnom...odnosno ja ih nadzirem...bilo da sjede sa mnom i razgovaramo, bilo da je lijepo vrijeme pa se igraju vani... ako sam ja zauzeta (primanje roditelja itd..) onda ih uputim u knjižnicu... općenito mislim da sve to puno bolje funkcionira s "malima"...kad odu u višu smjenu najčešće su za taj sat prepušteni sami sebi... a sad kad je o vrtiću riječ...to je sasvim druga priča... anne...vi nemate stručnu naobrazbu, a imate ispred sebe raznoliku grupu djece... vjerujem da tebi nije problem razgovarati o božiću i osmisliti aktivnosti vezane uz božić... ali, što da si primjerice, muslimanka... slažem se da je to nezgodno...i da bi i u vrtićima to trebalo drukčije riješiti... u školi nije idealno riješeno, ali mi se čini da je kudikamo bolje...
|
|
|
|