mamica29 -> RE: koji deterdžent za pranje rublja? (8.11.2011 8:37:37)
|
Ja sam prije svega osoba koja vjeruje u znanost. Stoga se volim informirati prije nego kaj postanem pobornik neke ideje ili činjenice, nakon čega i dalje vjerujem u njenu podložnost promjenama. Jedna od stvari u koju ne vjerujem su i crne, bijele i sve ostale liste koje su zapravo popisi kompanija koje testiraju, odnosno ne testiraju na životinjama. Kompanije na te liste dospjevaju na jedan jedini način – izjavom o tome testiraju li ili ne svoje proizvode na životinjama. Kako ne postoji zakon koji regulira ovu stvar, sve ostaje na riječima kompanije. Isto tako ne postoji ni zakon koji regulira tko i kako na svoj proizvod smije stavljati naljepnicu kojom označava da proizvod nije testiran na životinjama – tako postoje šanse da, iako ste kupile takav proizvod, on ipak je testiran na životinjama. I još ste ga masno platile jer ima naljepnicu malog, zelenog zečića. Dakle, ukoliko želite kozmetiku koja nije testirana na životinjama, jedini način da stvarno budete sigurne u to je taj da kozmetiku izrađujete same. Zakaj se testira na životinjama? Prije svega jer testiranje na ljudima i umjetno uzgojenom tkivu košta. Iako diljem svijeta postoji hrpa siromašnih ljudi koji bi vrlo rado pristali na to da budu pokusni kunići kako bi prehranili svoju obitelj. No, sa životinjama je to puno jednostavnije – njima nije potrebno plaćati niti rad niti zdravstveno osiguranje. Kako tvrtke diljem svijeta u konačnici pokreće jedna jedina stvar – novac, odabir životinja kao pokusnih subjekata logičan je izbor. Razmišljajući srcem, nisam za testiranje na životinjama jer je brutalno, a i znam da tkivo te organizam životinja nisu identični čovjekovom tkivu i organizmu, pa to što će se neki proizvod pokazati ispravnim na zamorcu ne znači da će biti ispravan i za mene. No, logičnim razmišljanjem i razmatranjem svega što sam naučila o ekonomiji, znam da je to trenutno najlogičniji i najpovoljniji izbor brojnih kozmetičkih i farmaceutskih kompanija. Stoga smatram da će morati proći još mnogo, mnogo vremena prije nego što se po tom pitanju nešto promijeni. potpisujem modesty blaise Za bijelo rublje Persil sensitive ili Sensitive plus, za šareno Dreft sensitive a omekšivač Ornel baby sensitive. Ja sam protiv testiranja na životinjama, ali koristim proizvode koji mi najviše odgovaraju.
|
|
|
|