Elena -> RE: Bebe alergične na kravlje mlijeko (28.8.2010 23:39:35)
|
Napokon evo mene.[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Odakle da pocnem? Ajmo od ona recenica da je pretesko naci hrana bez km :) Vjeruj ima sta da jedu djeca s alergija na km. I ja sam tako mislila kad sam se prvi put sudrila sa ovaj problem. Alergija kod Martina je prosla kad je napunila 3 godine, ali bila je na zaista stroga dijeta, sto vise je pazis i ne dolazi u kontaktu s alergenima, to brze alergija se nadminuje. Puno grese roditelji koi decama alergicini na neku stvar daju da to jede jer se smatra da tako deca steknuju imunitet. Ne tako samo sve vise i vise se odlaze alergija i stepen alergije rasne. Organizam treba se paziti kako bi brzije zaboravio na alergiju i kako bi se ta alergija nadminula (ovo je objasnjenje doktora imunolog kod koje vodim obe dve moje cerke) Sad je isto i s Milom, drzimo stroga dijeta, jer sam posla na posao cuva je dadilja, nije lako, ali sta mogu, u vrtic je zasita pretesko da se cuva djete alergicno na hrana, osobno ako djete ne sme ni da dodze u kontakt sa km(kao nase djece). Ako te bilo sta drugo interesuje pitaj. Sto se tice hrane, ima puno toga za jelo, mozes davati pirinac sa soino mljeko, posni keks na ZLATNI PEK(BAMBI), imas posni, casni kolacici, ako ti nije alergicna na jaje mozes da joj das krem banane, jer one imaju samo belanac u prah, onda supe, corbe, s povrce, testenine, griz, palenta, ovosje, ja obicno griz i slatki oriz pomesam s ovosje, ili dinja sa posni keks (moja Mila prosto obozava ovaj obrok), onda marmalad, margarin posni, zitarice (ekspandirane zitarice, kornfleks)sa soino mleko... ajde kad se sjetim sta jos mozes dati pisem ti i mozes praviti posne torte, ako ti trebaju recepti samo mi reci. Ako ti jede jaje, onda das kuvano, przeno jaje, mozes kupiti posni kaskaval (ali uvjek trazi bez mlecne proteine, jer ima i rastitelni sir u koj ima mljeko pa mozes napraviti problem i uvjek ali uvjek citaj deklaracije sta ima taj proizvod koj dajes tvojoj maleni. Pasteta ARGETA ima mlecne proteine i to je opasno za djece alergicne na km, onda kviki pereci imaju surutka u prah a to ti je mlecni dodatak, ima puno proizvoda na kojoj trebas obratiti paznju.
|
|
|
|