Thea -> RE: Deportacija Roma (31.8.2010 21:56:55)
|
IZVORNA PORUKA: lilia A nisam pametna, mi smo imali u školi dvoje Roma, brata i sestru, predivna djeca, jučer gledam u robnoj kući obitelj:mama, tata i troje djece, fini, pristojni i mislim u sebi: zašto ih ne vole? Znam i za loše slučajeve, pa ako netko živi 30 godina u jednoj državi (a da to nisu balkanske), nije mi jasno da si nije baš ništa uspio stvoriti, a mislim da njima i daju stan oni bi živjeli u onim trošnim kućicama, djeca bosa i prljava. Njih 12 u obitelji žive bez wc-a i na teret države su. Meni je stvarno svejedno: Amerikanac, Rom ili Hrvat, ne idem prema njima s predrasudama iako ja na poslu susrećem one koji imaju puno novaca, prilično su nekulturni. Slažem se s tobom.. S mojom Klaudiom u razred idu brat i sestra i djeca su ok. Ali nije dobar pristup škole prema njima.oni idu u školu po prilagođenom programu t.j. lakši program.zašto?' Pa ta djeca isto imaju pravo naučiti nešto više.Bilo je nedavno na tv-u emisija o mladim Romima koji idu na fakultet i žele učiti ali im to naša država baš ne olakšava. S druge strane mi se ne dopada njihov način života.Žive u trošnim barakicama u kojim imaju i struju i čak internet [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]( bar ovi koji idu s mojom kćerkom u školu),ali imaju i velike kuće u Karlovcu i tamo provode par dana ,a ovdje su samo zato jer dobivaju socijalnu pomoć. To znam jer mi je rekao jedan rom koji zna doći po stare aute i dijelove kod nas.On ima veliku kuću u Karlovcu i tamo živi s jednom ženom,a ovdje u tim barakama živi mu druga žena sa troje djece.Ta djeca su malo kod njega malo kod nje. I on se ne želi od tuda odjaviti jer kaže da bi izgubili tu lovu koju dobiju... Nemam ništa protiv njih jer nemam loših iskustva,a i meni je svejedno što je tko: rom,hrvat,srbin,itd... glavno da je čovjek...
|
|
|
|