|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Prehrana kod proljeva
5.9.2010 8:35:07   
Ladina mama
Evo, da se napokon i ja javim... Nažalost s problemom!

Evo, kao što iz naslova možete zaključiti - moja Laduška je bubana. user posted image  Jučer je imala temperaturu cijeli dan i proljev, a danas je tempica sanirala, no još kaka sve u 16. user posted image  
Malo sam čitala o dijareji i svugdje piše da, ako je virusna (a vjerujem da je jer smu mnogi oko nas pokupili neku crijevnu virozu) ili bakterijska (ne daj Bože!!!!) traje tjedan - dva!!!user posted image  Isuse Bože!!! Pa što će moja beba papati????
Jučer sam joj dala (po preporuci dr.) čaj od šipka s natrenom, ORS 200 (sok od mrkve s rižinom sluzi) i krekere, a skuhala sam joj i malo mrkvice. Nije baš bila oduševljena pa nije puno papala. user posted image  Slane štapiće sam joj također dala, no ona je još premala za njih. Navečer sam joj napravila prežganu juhicu i malkice je papala.
Danas sam skroz izgubljena!!! user posted image  Ako to potraje što joj još mogu dati??? Molim vas za savjet!!!
Znam da ne smije mlijeko, ali kako će tj.dana bez mliječne formule??? user posted image  Još je, inače,pije prije spavanja i ujutro.
Nemojte mi pisati što ne smije - to znam. ŠTO DA JOJ DAM PAPATI? HELP!!!

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Prehrana kod proljeva
5.9.2010 8:48:45   
lidac0605
Bebe više nisu na dijeti kad imaju proljev...radim s tim pa znam,a i moj B.kad je imao rotu i završio kod mene u bolnici,je dobío jest isto kaj i svi drugi-tipa čokolino,griz sve normalno...imao je 1 godinu.

"Children will not remember you for the material things you provided,but for the feeling that you cherished them"

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 2
5.9.2010 8:51:51   
božica
Bokuser posted image
a da vidim da beba ima 11 mj.,nadam se da ce ti nesto pomoc od ovog
te su djete poznate i preporucaju se

a ja imam doma redosljed ovaka:

I stupanj
Blagi sipkov caj sa malo secera, 4-6 sati, slani stapici

1-2 dana prezgana juha+dvopek, rizina sluz ili kuhana riza, bez masnoce, mrkvina juha, banana,
ribana jabuka(mora odstajati, kada ptamni baciti sok), iako moje nisu nikada htjle tamnu jabuku jesti
ZAbranjeno:mlijeko,secer, masnoca-2 dana
(mi smo stavljali jako malo secera u caj od sipka)

II Stupanj

kuhani slani krumpir, juhica od telecih kostiju s rizom ili dvopekom(obrati masnocu)
kuhano jaje

III Stuoanj
(do onda se vec dijete opravi jako dobrouser posted image )

Pirjana riza(na malo ulja) nemasna goveda juha, svj. kravlji sir, kuhani meso,kuhana tjestenina...

Nadam se da ce ti pomoc
Mi smo taj popis dobili od nase pedice...

idem micat rit...

(Odgovor članu Ladina mama)
Neposredna veza do poruke: 3
5.9.2010 9:23:23   
plavka
već smo pisali negdje o ovoj temi.... Mi smo poslije Uskrsa imali 14 dana proljev... preporuka je bila nikako dijeta!!!
Imaš razne probiotike Prolife, Biogaia i dr.... a Hipp Ors 200 možeš  miješati i  sa mlijekom jer tako ti i piše na njemu da ga možeš mješati u omjeru 1:1.... Daj joj banane, izribaj jabuku pa pusti da odstoji i potamni.... kuhaj joj rižicu i sve ostalo joj daj!!!

26.06.2009. naša ljepotica
stigla nam još jedna curka13.07.2013

(Odgovor članu božica)
Neposredna veza do poruke: 4
5.9.2010 11:09:09   
marija0
moj je sa 10 miseci počeo jest štapiće, samo ih očisti od soli, kad je ima proljev jeo je još rižu, mrkvu, krumpir, bananu, kruh, dvopeke, kekse i sve šta je suho, dva dana nije pio mlijeko pa sam mu čokolino pravila na čaju od šipka- treći dan mu se smanjilo i četvrti je već bio ko novi...

(Odgovor članu plavka)
Neposredna veza do poruke: 5
5.9.2010 15:02:50   
Ladina mama
Ma što više proučavam prehranu kod proljeva, vidim da se više fakat ne preporučuje dijeta! Joj, ne znam... Sad vidim da joj je bolje pa ću joj još danas davati bananu i krekere, a sutra ću joj dati normalno.
Hvala vam svima! Ljubim vas!

Mama je prijatelj kojeg nikad ne prerasteš!

(Odgovor članu marija0)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Pitanje.
пеперутка16

Dali neka od vas drži krave? Ako da, šta radite s mlijekom? Nije zezancija, ozbiljno pitam, ne znam šta ću s mlijekom?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!