|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Arkad-Mađarska?
21.9.2010 8:39:36   
BUMBI
Jel koja bila tamo?
Evo mi planiramo otići u nedjelju malo tamo vidjeti šta ima?

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!
Neposredna veza do poruke: 1
   [Obrisani korisnik]
21.9.2010 8:43:23   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(Odgovor članu BUMBI)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Arkad-Mađarska?
21.9.2010 8:44:50   
ZVRK
user posted image
šta je to za shopinguser posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 3
   [Obrisani korisnik]
21.9.2010 8:49:01   
Brisani uporabnik

(Odgovor članu ZVRK)
  Neposredna veza do poruke: 4
21.9.2010 8:52:20   
BUMBI
I mi razmišljamo otići zbog C&A najviše

E,to sam i ja čula da ima,pa me najviše to veseliuser posted image
Ali će me vjerovatno i druge trgovine razveselitiuser posted image

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 5
21.9.2010 8:53:52   
ZVRK
onda lijep provod u trošenju šoldićauser posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

(Odgovor članu BUMBI)
Neposredna veza do poruke: 6
21.9.2010 13:47:39   
tiha
curke moje mi u pogranicnom dijelu nesmijemo nista nositi iz mađe tako da znate susjeda mi radi na carini zakon je donesen prije 10-ak dana smije se prenjeti boca kole po osobi i to je sve! tako da znate ali mozete se jos raspitati cisto da provjerite! kod nas zato vise nitko nejde ni u mađu ni u srbiju jer se nista nemoze prenjeti! ljudi su isli po kruh i mljeko preko ali vise nesmiju! ja isla proslu subotu sa frendicom u bosnu po cigare ali smo zvali carinu dan prije i rekli su da mi mozemo nositi ali oni tamo uz granicu i 50 km udaljeni ne! ja pricala sa carinom! molim vas provjerite prije da nebi bilo da morate sve ostaviti na granici!!!!user posted image

``````sitna i dinamitna :) :)´´´´´´

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

(Odgovor članu ZVRK)
Neposredna veza do poruke: 7
21.9.2010 14:13:17   
BUMBI
Ma daj nemoj me zezati?
Mi bi išli kupiti nešta od robe,ništa od hrane...

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 8
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 15:33:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(Odgovor članu BUMBI)
  Neposredna veza do poruke: 9
   [Obrisani korisnik]
21.9.2010 15:35:09   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 10
   [Brisano sporočilo]
21.9.2010 15:38:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna veza do poruke: 11
21.9.2010 18:40:18   
tiha
draga spadas 50 km od granice nisi udaljenauser posted image

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

Neposredna veza do poruke: 12
21.9.2010 18:52:14   
buduća mamica
IZVORNA PORUKA: tiha

curke moje mi u pogranicnom dijelu nesmijemo nista nositi iz mađe tako da znate susjeda mi radi na carini zakon je donesen prije 10-ak dana smije se prenjeti boca kole po osobi i to je sve! tako da znate ali mozete se jos raspitati cisto da provjerite! kod nas zato vise nitko nejde ni u mađu ni u srbiju jer se nista nemoze prenjeti! ljudi su isli po kruh i mljeko preko ali vise nesmiju! ja isla proslu subotu sa frendicom u bosnu po cigare ali smo zvali carinu dan prije i rekli su da mi mozemo nositi ali oni tamo uz granicu i 50 km udaljeni ne! ja pricala sa carinom! molim vas provjerite prije da nebi bilo da morate sve ostaviti na granici!!!!user posted image

šogi mi radi na granici baš prema mađi, kaže nikad čuo za ovo

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 13
21.9.2010 19:36:19   
buduća mamica
a ovo će vam se sigurno sviđati
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=130029

(Odgovor članu buduća mamica)
Neposredna veza do poruke: 14
21.9.2010 22:12:50   
njanja

????
šta nije izašao novi zakon da je svatko oslobožen plaćanja PDV-a na iznos DO 1.000 kn???
A carina se odavno ne plaća...Dakle, kod unosa u zemlju se plaćao PDV, ali ne i carina (mi krajnji korisnici)....
Mogu pročačkati to malo po zakonima sutra ako kome treba , javite mi na pp

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 15
21.9.2010 22:15:38   
buduća mamica
i ja idem u nedjelju user posted image možda se sretnemo

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 16
21.9.2010 22:31:14   
njanja
evo pogledajt:

http://www.carina.hr/Novosti/Novosti.aspx?args=plIeGYbTHR8%3D

Dana 17. prosinca 2009. godine Vlada Republike Hrvatske je na temelju članka 22. stavka 1. i članka 187. stavka 5. Carinskog zakona („Narodne novine“, broj 78/99, 117/99, 73/00, 92/01, 47/03, 140/05, 138/06, 60/08 i 45/09) donijela Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine, koja je dana 21. prosinca 2009. godine objavljena u Narodnim novinama, broj 153.

Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine („Narodne novine“, broj 153/2009) stupa na snagu dana 1. siječnja 2010. godine.

Odredbama Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine predviđeno je:

- propisivanje iznosa od 1.000,00 kuna (umjesto sadašnjih 300 kuna) do kojeg roba nekomercijalne naravi u putničkom prometu podliježe oslobođenju od plaćanja carine, te

- uvođenje instituta oslobađanja od plaćanja carine na pošiljke zanemarive vrijednosti - oslobođenju od plaćanja carine podliježu pošiljke koje sadrže robu čija ukupna vrijednost ne prelazi 160,00 kuna s time da se navedeno oslobođenje na pošiljke robe zanemarive vrijednosti ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode te parfeme i toaletne vode.

Također, dana 1. siječnja 2010. godine na snagu stupa i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost („Narodne novine“, broj 87/2009) čijim je odredbama u odnosu na područje poreznih oslobođenja pri uvozu propisano:

- da je plaćanja PDV-a oslobođen uvoz osobne prtljage te dobara nekomercijalne naravi što ih putnici unose sa sobom iz inozemstva u vrsti, vrijednosti i količini utvrđenima carinskim propisima. Dakle, izmijenjene su odredbe kojima je uređen institut poreznog oslobođenja kod uvoza osobne prtljage i robe nekomercijalne naravi - nove odredbe ne sadrže određenje vrijednosti robe nekomercijalne naravi koja podliježe oslobođenju (sadašnji iznos od 300 kuna), nego je općenito propisano da je plaćanja PDV-a oslobođen uvoz osobne prtljage i dobara nekomercijalne naravi što ih putnici unose sa sobom iz inozemstva u vrsti, vrijednosti i količini utvrđenim carinskim propisima (odredba „novog“ članka 12. točke 2. Zakona o porezu na dodanu vrijednost),

- uvođenje instituta oslobođenja od plaćanja PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti (odredba „novog„ članka 12. točke 7. Zakona o porezu na dodanu vrijednost), pa je tako određeno da je plaćanja PDV-a oslobođen uvoz pošiljaka vrijednosti do 160,00 kuna poslanih iz inozemstva, uz uvjete propisane carinskim propisima, s time da se oslobođenje ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Slijedom navedenoga, počevši sa danom 1. siječnja 2010. godine, u odnosu na primjenu propisa kojima se uređuje oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a, primjenjuju se sljedeća pravila:

1) Roba nekomercijalne naravi koju putnici iz inozemstva unose u svojoj osobnoj prtljazi, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a, ukoliko njena ukupna vrijednost ne prelazi 1.000,00 kuna (umjesto sadašnjih 300 kuna).

2) Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode. Oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti primjenjivo je na pošiljke u putničkom, robnom i poštanskom prometu.

Napominjemo da su Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine („Narodne novine“, broj 153/2009) i pročišćeni tekst Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine („Narodne novine“, broj 5/2007 i 153/2009) objavljena na web stranici Carinske uprave u dijelu „Propisi“.

Ovom prigodom posebno ističemo, također, i da opisanim izmjenama propisa kojim se uređuju uvjeti i način oslobađanja od plaćanja carine i PDV-a nisu mijenjane posebne odredbe koje se odnose na mogućnost ostvarivanja oslobođenja od plaćanja carine i PDV-a u poštanskom prometu.

Naime, u poštanskom prometu je propisano oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke robe nekomercijalne naravi koju fizičke osobe iz inozemstva besplatno šalju fizičkim osobama u Republici Hrvatskoj, i to do vrijednosti robe u poštanskoj pošiljci do 300 kuna, uz prethodno istaknutu opasku da se i na poštanske pošiljke (naplatne ili besplatne) vrijednosti koja ne prelazi 160,00 kuna, može primijeniti oslobođenje od plaćanja carine i PDV-a na pošiljke zanemarive vrijednosti.

< Poruku je uredio njanja -- 21.9.2010 22:33:23 >

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 17
21.9.2010 22:35:18   
pikachu
IZVORNA PORUKA: njanja

????
šta nije izašao novi zakon da je svatko oslobožen plaćanja PDV-a na iznos DO 1.000 kn???
A carina se odavno ne plaća...Dakle, kod unosa u zemlju se plaćao PDV, ali ne i carina (mi krajnji korisnici)....
Mogu pročačkati to malo po zakonima sutra ako kome treba , javite mi na pp

Za ovaj novi zakon i ja znam... Prvi glas da se ništa ne smije nositi...user posted image user posted image user posted image user posted image

Sunce naše malo, stigla si...
Vita-10.08.2009.
Ponosni T&M

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 18
21.9.2010 22:39:20   
mariola
me too. moji često kupuju u BiH i na granici pokažu račun, drugi put podignu novce(povrat poreza).

< Poruku je uredio mariola -- 21.9.2010 22:50:51 >

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(Odgovor članu pikachu)
Neposredna veza do poruke: 19
21.9.2010 22:43:08   
njanja
I još samo da znate...
Na sve što kupite iznad odreženog iznosa, u slo je to 50 eur, u italiji 70 eur, pitrajte za mažarsku MOŽETE TRAŽITI TAX FREE, dakle povrat poreza uplačenoj njihovoj zemlji (jer vi ste obavezni platiti samo u svojoj).

TAX FREE institucija super funkcionira, dobijete formularr TF sa vašim pdacima, na granici (izlaznoj iz npr Mađarske) to da date na carini da vam se potvrdi, dođete doma i ili:
*oDETE NA HRVATSKU POŠTU i tražite da vam islate povrat
*pošaljete taj formular (dobjete i kovertu) na adresu, u formularu smao morate navesti broj kartice (najbolje debitne) na koji želite da vam uplate povrat

ja koristim ovu 2. opciju redoviti i svako malo na račun od 70 eur koji napravim u Italiji, dobijem povrat od cca 12 eur...
A to je 100 kn....

100 po 100 palača user posted image

-Tagore-

(Odgovor članu njanja)
Neposredna veza do poruke: 20
22.9.2010 23:09:56   
tiha

IZVORNA PORUKA: buduća mamica

šogi mi radi na granici baš prema mađi, kaže nikad čuo za ovo

moja legica je danas isla preko po gajbu kole i naravno prenjela je samo 2 boce kole pa tako da znate! da nedaju nista prenositi ja mislim da vam je najbolje nazvati telefonom

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

Neposredna veza do poruke: 21
26.9.2010 18:28:29   
buduća mamica
Evo izviješća iz arkada. Bila u subotu, jedva našli, nigdje nema putokaza, užas, uglavnom kad smo konačno stigli ostala sam paf, to nije trgovački centar to je trgovački grad, ogromno jeeeee, trebalo nam je sat vremena da nađem trgovnu gdje sam htjela ići, sat vremena da nađem mjenjačnicu, nitko ne govori engleski ni njemački, samo mađarski, kupila sam Mihaeli par robica i ajd doma, na povratku svartila u svoj najdraži tesco i završila šoping. Stavit ću slikice Mihe u novoj opravici. Ja sam kupovala u C&A, ne mogu reči da je skupo ali nije ni jeftino, nađe se dosta toga na sniženju, sve ostalo je tak tak, zavisi kolika vam je platežna moć, meni je preskupo. Sigurno više neću ići, za 50 E mi se ne isplati.

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 22
26.9.2010 18:30:30   
buduća mamica
Da napomenem da na granici nismo imali nikakvih problema, bilo nas je četvero u autu, nitko ništa nije pitao, niti nas je pogledao, na naši a ni mađari. a nosili smo i salame, i sokova, grickalica....ma sve prošlo ok

Neposredna veza do poruke: 23
27.9.2010 10:59:12   
tiha
ajd drago mi je da vas nisu ni gledaliuser posted image

Denissa 19.06.2004.
Mia 09.11.2007.

Neposredna veza do poruke: 24
27.9.2010 12:26:32   
BUMBI
A naš odlazak odgođen za slijedeću nedjelju

Stigla i princeza ANA!!!

(Odgovor članu tiha)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Za mame dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje ali me zanima: da li su mame dojilje probale vlastito mlijeko?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!