cokolada -> RE: običaji (6.11.2008 12:16:46)
|
Ima toliko razlicitih obicaja da vise ni ne znam ciji su ciji. Moje vjencanje je bilo kako smo ga isplanirali po nasem, zaobisli smo sve obicaje koji nam se nisu svidjali. Bilo je vjencanje u crkvi, gosti su dosli u crkvu a ne k nama doma (osim kumova koji su sa roditeljima od mm dosli po mene sa muzikom), mi smo se otisli slikati a oni su se zabavljali i svi smo se nasli pred crkvom. Nismo imali zastavu, niti kolonu auti vec se islo u restoran kako tko zeli. Nismo imali kitice, niti smo skupljali novce . U restoranu je islo po protokolu za vjencanja. Bilo mi je vazno da je sve okiceno sa puno cvijeca i svijeca, da svi gosti piju sampanjac (a ne samo mladenci i kumovi), svaki gost je dobio kolace za doma i zahvalnicu sa slikom. Imali smo bend i gost pjevaca za iznenadenje, muzika nije uzimala od gostiju novac za narucene pjesme. Bio je najuzi krug ljudi, 110. Meni je bilo sve super. Zapravo u zg i nema tako nekih obicaja previse, najvise sam se iznenadila jednom na slavonskoj svadbi, tamo sam vidjela neke obicaje prvi puta.
|
|
|
|