mirna -> RE: Dojenje : Formula (6.11.2008 22:42:15)
|
IZVORNA PORUKA: njanja Mirna, pa i ja oduđujem one žene koje su samo za dojenje i ništa drugo....koje misle da ništa drugo nije dobro...Npr, susjeda mi radi u dječkoj sobici u rodilištu i kaže da zna biti puno žena koje NE MOGU DOJITI, nemaju mlijeka, uvučene gradavice, dijete neće da cica i IZRIČITO ZABRANJUJU DOHRANU....I puste dijete gladno 3 dana..Živa istina....TO JE ZA SVAKU OSUDU!!!!! kaže susjeda da onda nakon 3 dana kada dijete ne prestaje vrištati, a one su iscrpljene, da onda pristanu na dohranu...... Dobro... moj stav je ipak da je dojenje najbolje, da se valja malo potruditi da bi dojenje krenulo.. Ako ne ide, sigurno smo svi za formulu,a ne za gladno dijete. Ali ipak da previse ne skrenemo s teme: prednosti dojenja: prirodno, najlakse probavljivo, jeftino, jednostavno (kad naucis), hrana uvijek spremna.. nedostaci: brze se probavi, cesce hranjenje, cica treba biti uvijek u blizini (ako se ne izdajate) prednosti formule: dijete mogu hraniti i drugi ljudi, duze spava nedostaci: umjetno, cesci grcevi, cijena, posao s pripremom.. molim vas da nadopunite popis prije nego sto opet skrenemo s teme...
|
|
|
|