Ira_ -> RE: Kako organizirati krstitke? (7.11.2008 15:33:42)
|
Mi smo imali krštenje 14.09. Kod nas je išlo ovako : Emin kum je morao donjeti potvrdu da je kršten kod svećenika, obzirom da je sve sakramente primio u crkvi u kojoj se Ema krstila ništa nije morao donositi jer sve to piše u njihovim knjigama. Nas troje ( MM,ja i kum) dva dana prije krštenja morali smo doći u župni ured na ispovjed ( svatko posebno se ispovjeda ) reći koje je kršteno ime djetetovo i on Vas uputi u tijek krštenja. Do prije par godina krštenje se obavljalo neovisno o misi, dok se sada obavlja za vrijeme mise. Moraš kupiti svijeću, dok krsnu haljinicu ne moraš. Krsnu haljinicu imaju u crkvi koju oni stave na dijete, ali ona ostaje kod njih. Mi smo nakon krštenja organizirali kod kuće u dvorištu ručak. Imali smo ogroman šator i 40 gostiju. Nama je za 42 osobe ( od toga 5 djece ) trebalo 1 janje, 1 prase, 5 kg. pohanih batkova, hrpa salate, 3 torte, 5 vrsta kolača , sokova , vina, piva, mineralne, viskija, rakije, likeri... I svega nam je ostalo. Za restoran nemam pojma. Sliku sam stavila u album od šatora.
|
|
|
|