RE: Vjera i crkva (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Razgovori…o svemu i svačemu

Poruka

danery -> RE: Vjera i crkva (21.10.2010 10:26:40)

IZVORNA PORUKA: mišica 666

ja vjerujem u Boga ali crkva kao institucija i svečenici nemaju veze s tim. dakle ivanaa u potpunosti se slažem s tobom.

da...
ja volim otići na misu i u crkvu kad osjetim potrebu,ali moram priznati da uz baku vjerskog fanatika i svakodnevno forsanje crkve u djetinjstvu baš i nemam preveliku želju za tim...radije se doma pomolim ili onak "školski" ili nešto svoje...

da malo proširim temu ak smijem [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] admin?

koliko bi sakramenti trebali biti važni za budući život? npr.mm je samo kršten,a ja imam sve sakramente...za vjenčanje nam je bilo dovoljno da je samo jedno od nas kršteno...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a znam da u drugim crkvama prave hajku ako se nema pričest i krizma...

i da...smatrate li da je za vašu djecu važno da prime sve sakramente i koliko će im to biti važno u životu? pitam ovo jer je moja sveki mm pustila da sam odluči hoće li na pričest i krizmu...a da ne kažem da je on to trebao odlučiti sa 9 godina,a kao dijete crkvu ni na slici vidio nije,a kamoli u nju ušao...[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

pincirotvajler -> RE: Vjera i crkva (21.10.2010 10:37:23)

danery možda bi trebala otvorit novu temu da svi vide,neki se ne vraćaju na komentirane teme
ja sam samo krštena mm ima sve, nismo se htjeli crkveno vjenčat iako smo mogli
dijete smo krstili jer e mm tako htio..meni je bilo svejedno

danery -> RE: Vjera i crkva (21.10.2010 10:43:37)

pravo kažeš pinci...idem,baš me zanima jer mi eto trebamo uskoro krstiti bejb...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.10.2010 17:55:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

uciteljica -> RE: Vjera i crkva (21.10.2010 21:40:48)

Vjerujem u Boga, u život poslije života, molim se (nažalost najviše kad mi je teško), ali odlazak u crkvu svaku nedjelju u 11 meni predstavlja tlaku provorazrednu od djetinjstva. Odrasla sam u obitelji u kojoj se nije previše cjepidlačilo po pitanju vjere, ali kad su nam uveli vjeronaul u školu sve je poprimilo dimenziju tlačenje po mene. Tako je ostalo do danas.
Svećenici mi se gade i rijetko ojem vjerujem.
mislimda bez obzira na stoljeće u kojem živimo ipak oni trebaju i moraju biti drugačiji od svih nas, bez fejs profila, mobitelja, super lkuksuznih autiju. Sami su odabrali biti drugačiji i jako mi je licemjerno kad nastoje biti poput nas drugih.

Bebys -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 7:34:09)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ako me sjećanje dobro služi, Isus je razbacao trgovce koji su tržili u crkvi. Vjera jest važna, i Isus, ali bez nedjeljne mise, ispovijedi i pričesti nitko ne može biti vjernik u pravom smislu riječi. Isus je osnovao crkvu, dao nam svoje tijelo u znak Njegove prisutnosti. Svake nedjelje ja Ga ponovno srećem i veselim se tom susretu. Onaj tko misli da je vjernik samo ako se jednom davno pričestio, ok. Nikome ne sudim. Ali za mene, vjera je daleko više od onoga da kažem - ja sam kršćanin. O Vatikanu i svećenstvu neću pričati. Ali, nije sve ni tako zatrovano u crkvi kako nas bombardiraju sastrane. U svakom žitu ima kukolja, slažem se. Ali pljuvati po instituciji a bez dovoljno znanja koliko nam ustvari ta institucija znači za vjeru je, u najmanju ruku - nepotrebno.
bas tako

njanja -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 9:46:13)

IZVORNA PORUKA: Zvonki

Ako me sjećanje dobro služi, Isus je razbacao trgovce koji su tržili u crkvi. Vjera jest važna, i Isus, ali bez nedjeljne mise, ispovijedi i pričesti nitko ne može biti vjernik u pravom smislu riječi.

Osim par činjenica, ne znam šta je Isus radio.
Ne idem u crkvu (osim ako je otvorena dok sam u prolazu, uđem, zahvalim se Bogu i izađem), ne idem na mise i neću reći da ih ne volim, ali ne uživam u njima.

Ali iskreno vjerujem u Boga.

I briga me da li sam vjernik u pravom smislu te riječi.
Ja u svog Boga vjerujem i on je uz mene.

Što se crkve tiče, samo ću reći da je vrijeme da se počnu mijenjati i da se vrate onome čemu trebaju služiti: pomaganjem nemočnima, davanjem nade i pravilnim i moralnim usmjeravanjem ljudi. Sve ostalo je politika, a na žalost ih u polutici i upravljanju ne samo hrvatskom državom, nego i svijetom, previše ima....

Anoniman -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 16:39:44)

ne osuđujem nikoga tko ne ide u crkvu, ali mi smeta kad se globalizira i pljuje po svim svećenicima i duhovnim osobama, pogotovo sa strane onih koji si nisu dali priliku da upoznaju ijednu pozitivnu i divnu osobu u crkvi.meni su u crkvi i duhovna majka i duhovni otac i mnogo braće i sestara koji nisu tako loši kao što se priča.

moje stajalište je - vjera da, crkva da.

Domy -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 16:51:09)

neidem u crkvu ,đamju..nisam neki vjernik...
al kad vidim tko sve ide u crkvu sa oproštenjem mi se ser....
đaba nekima što idu i mole se kad vamo čine nedjela i što več sve ne..
ja poštujem svačiju vjeru...al ako si več tobože vjernik pa onda se i pridržavaj toga što ti ta ustanova ili sveta knjiga nalaže..e to je moje mišljenje..

Domy -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 17:02:53)

svaki bi se čovijek morao pridržavat onoh 10 božijih zapovjedi...i više od toga..
e sad me zaista zanima od vas ovdje koje ste iznosile svoja stajališta o tome i navele da ste vjernice i da odlazite u crkvu... da li se vi toga pridržavate?

Anoniman -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 17:08:57)

IZVORNA PORUKA: Domy

svaki bi se čovijek morao pridržavat onoh 10 božijih zapovjedi...i više od toga..
e sad me zaista zanima od vas ovdje koje ste iznosile svoja stajališta o tome i navele da ste vjernice i da odlazite u crkvu... da li se vi toga pridržavate?

naravno da se pridržavam i osjećam se jako glupo i blesavo kad se govori da su SVI vjernici smeće![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lilia -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 17:45:18)

Ja mislim da ne treba generalizirati, ako će netko danas krasti, varat ženu ili ne znam šta a sutra ići u crkvu i "lizat oltare" to je njegova stvar i ja nisam da sudim i sigurno me to neće spriječiti da odem u crkvu i pomolim se Bogu kad osjetim potrebu za tim.

Domy -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 20:17:09)

IZVORNA PORUKA: Mariachi

IZVORNA PORUKA: Domy

naravno da se pridržavam i osjećam se jako glupo i blesavo kad se govori da su SVI vjernici smeće![image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ja to nisam rekla da su svi vjernici smeče...al da ima takovih ima i to jakooo punoooo..sad nemoj reči da nema...idu u crkvu iz kojeg razloga?da bi se pokazivali... pogotovo svake nedjelje da su tu ili ti neznam ni ja iz kojeg razloga...a vamo ubija ih zavist i nema što ne..ma daj molim te..

Domy -> RE: Vjera i crkva (22.10.2010 20:28:06)

IZVORNA PORUKA: lilia

Ja mislim da ne treba generalizirati, ako će netko danas krasti, varat ženu ili ne znam šta a sutra ići u crkvu i "lizat oltare" to je njegova stvar i ja nisam da sudim i sigurno me to neće spriječiti da odem u crkvu i pomolim se Bogu kad osjetim potrebu za tim.

pa naravno da te takovi neče spriječit ..ali ja ovdje govorim o vjeri u pravom smislu riječi..i o crkvi kao vjerskoj ustanovi..ako me razumiješ što mislim stime reči..

lilia -> RE: Vjera i crkva (23.10.2010 0:39:10)

Misliš da u mom gradu nema takvih odvratnih ljudi koji stoje u prvim redovima sa svojim ženama i glume sretnu obitelj a u stvarnom životu rade stvari da ti se život zgadi.
Naravno da postoje, i meni se gade.
Naravno da postoje svećenici koji propovijedaju jedno a rade drugo. Također mi se gade.
Za mene takvi ljudi nisu dobri ljudi išli oni u crkvu ili ne. Bili vjernici ili ne.
Ja svoj život pokušavam živjeti najbolje što mogu i vjera mi u tome pomaže, svidjelo se to nekom ili ne.

novamama -> RE: Vjera i crkva (23.10.2010 7:43:09)

jedno vrijeme sam razmišljala o crkvi kao o kriminalnoj organizaciji, ali tada sam bila premlada...
sazrijevanjem vidiš da je i to kao i sve drugo, nesavršeno...

ne idem redovito u crkvu, ali navratim kad je prazna...
na misu idem samo na mom otoku...

jedan veliki + ZA crkvu mi je zvon zvona u podne....moj otok bez tog zvona kao da je mrtav....

zvoni se i u 7 ujutro i 7 navečer, za feštu se popnu na zvonik i zvone vesele melodije, a kad netko umre zvoni mrtvi zvon...zvoni se i kad je požar ne daj bože....

kad zvoni mrtvi zvon to anđeli dolaze po duše umrlih i prate ih u nebo uz zvona...

odbijam razmišljati na način da od drveća ne vidim šumu, a crkva je ipak puno više od napisima u novinama (kao i sve drugo)

Ninaa -> RE: Vjera i crkva (23.10.2010 20:52:50)

[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/bravo.gif[/image]novamama,
mislim da je teško kvalitetno raspravljati o ovakvim stvarima jel svatko od nas zna što mu vjera znači ili ne znači. Ne osuđujem nikog tko ne ide u crkvu niti me smetaju oni koji idu  u crkvu iz bilo kojeg razloga ili da bi se pokazali, to nije moja stvar. Ja idem u crkvu prvenstveno zbog sebe i a u konačnici svatko od nas će za svoje odgovarati pred Bogom. Ja se trudim biti dobar čovjek svaki dan koliko god mogu i mislim da se glupo hvatati za fraze svi su isti ili crkva i svećenici ovo ili ono. Ima divnih svećenika,a ima i loših isto kao što ima i doktora i učitelja i svih ostalih profesija.

inna -> RE: Vjera i crkva (24.10.2010 9:38:38)

Vjernica sam, ne jdem u crkvu, jako rijetko, iskreno mise su mi dosadne, odlutam već nakon par minuta, propovijed slušam i nekad si mislim "što ovaj brije, hoće još dugo?", ali moram priznati da kad god uđem u crkvu osjetim neki mir. Volim ući u crkvu dok nije misa, sjesti, pomoliti se u miru, sabrati misli, osjetiti prisutnost Boga. Kad mi je najteže odem na ispovjed. Kad sam izgubila bebu došla je časna u bolnicu kod neke žene koja je bila do mene i počela mi popovati da moram tom djetetu dati ime, krstiti ga...bila sam na rubu plača i sve žene u sobi su je popljuvale da me ostavi na miru jer sam i ovako u komi (bila sam u sobi sa babinjačama koje su normalno rodile i dojile svoju djecu). s druge strane na ispovjed sam došla kod predivnog svećenika koji je bio susojećajan, toliko me smirio i utješio da imam svog anđela koji me čuva da mi je došlo da izađem i izljubim ga. Da ne duljim, mislim da treba pronaći svoj put u vjeri.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]