Imra -> RE: CB: Povratak otpisanih ;) (5.11.2010 18:59:17)
|
100g pšeničnog brašna, 25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba, 3 žličice Dr. Oetker Orginal Backin praška za pecivo, 125g šećera, Dr. Oetker vanilin šećer, prstohvat soli, 3 jaja, 125g maslaca ili margarina. Mousse au chocolate krema za torte Priprema tijesta: Pomješajte u zdjeli 100g pšeničnog brašna, 25g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba i 3 žličice Dr. Oetker Backin praška za pecivo. Dodajte 125g šećera i omot Dr. Oetker venilin čećera, prstohvat soli, 3 jaja i 125g omekšalog maslaca ili margarina. Uz pomoć električne mješalice 2 minute na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Ulijte ga u okrugli kalup namaštenog dna, prekrivenog papirom za pečenje. Prethodno ugrijte pećnicu i zapečite tijesto na 180C oko 30minuta. Upute za pripremu kreme: Prašak za kremu istresite u zdjelu, dodajte mlijeko i slatko vrhnje i mješajte uz pomoć prvo 1 minutu na najmanjoj, a zatim 3 minute na najvećoj brzini. Mousse au Chocolate kremom premažite tijesto i poravnajte. Ostavite oko 3 sata u hladnjaku. Prije posluživanja po žalji ukrasite šlagom ili bijelom čokoladom.
|
|
|
|